BlackBerry-tablet krijgt eindelijk mail-app

Door: Jasper Bakker | 21 februari 2012 15:59

iPad

BlackBerry-maker RIM voorziet zijn tablet na lang wachten van een ingebouwde app om te mailen. Tot op heden sloot de PlayBook daarvoor aan op de BlackBerry-smartphone.

De Canadese smartphonemaker heeft versie 2.0 van zijn PlayBook OS af. Die gratis update wordt automatisch aangeboden aan gebruikers van deze tablet, die tot op heden niet is aangeslagen. De voor zakelijk gebruik bedoelde tablet heeft nu een eigen mail-client met universele inbox voor meerdere mailaccounts. Apple's iOS, voor de iPhone en iPad, heeft dat al sinds november 2010.

Sociale integratie

RIM prijst nog andere PlayBook-vernieuwingen aan zoals sociale integratie van Facebook, Twitter en LinkedIn met de agenda- en adresboek-app. Chatapplicatie Messenger waar de BlackBerry beroemd om is, ontbreekt echter nog steeds op de PlayBook, merkt technieuwssite Cnet op.

Verder heeft RIM wel de beveiligde draadloze koppeling met de eigen smartphones verbeterd. Dit zogeheten BlackBerry Bridge laat meer content van de telefoon zien en bewerken op de tablet. Daarbij krijgt de BlackBerry nu ook een functie als draadloze afstandsbediening: toetsenbord en muis voor de tablet.

Tegelijk met de komst van PlayBook OS 2.0 brengt RIM een proefversie uit van zakelijke beheersoftware voor zijn toestellen. Dit BlackBerry Mobile Fusion-pakket kan echter ook Android-en iOS-apparaten beheren. De definitieve release staat gepland voor komende maand.

Lange aanloop

De PlayBook is in september 2010 officieel onthuld. Geruchten over die vermeende iPad-killer gingen toen al maanden rond. Uiteindelijk heeft RIM zijn eigen tablet in april vorig jaar onthuld. Veel van de toen al aangeprezen functies komen nu pas in PlayBook OS 2.0 echt beschikbaar. Dit omvat ook het draaien van Android-apps, die hiervoor wel iets aangepast moeten zijn.

0 Reactie(s) op: BlackBerry-tablet krijgt eindelijk mail-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.