De 9 beste adventuregames voor je iPad

Door: Richard Borgman | 29 mei 2015 15:00

Review

Tijd om op avontuur te gaan met je iPad. In de App Store zijn veel spellen te vinden die je op avontuur nemen, zonder dat je het huis hoeft te verlaten. En ook zonder heel diep in je portemonnee te hoeven graven. Wij sommen de beste koopjes voor je op.

Tales from the Borderlands *****

Prijs: € 4,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 813 MB

Fans van de Borderlands-schietspellen zullen smullen van de eerste aflevering van dit avontuur van de makers van de The Walking Dead-game. Toch hoef je de serie niet te kennen om te genieten van dit interactieve verhaal, waarin jouw keuzes het verloop bepalen. Je speelt een werknemer van Hyperion, een eng bedrijf dat op de stoffige planeet Pandora op zoek gaat naar schatten. Vooral de dialogen, die zijn ingesproken door bekwame acteurs, zijn ijzersterk.

Game of Thrones ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 795 MB

Game of Thrones wordt door hetzelfde bedrijf gemaakt als Tales From the Borderlands. Dat betekent dus opnieuw een interactief verhaal waarin je met keuzes in acties en gesprekken de plot een richting geeft. Het spel is minder toegankelijk als je onbekend bent met de wereld en personages van Game of Thrones. Voor de echte liefhebbers is deze spannende game een uitstekende manier om meer te weten te komen.

80 Days ***

Prijs: € 4,99

Omvang: 157 MB

80 Days is een interactief boek: door op bepaalde punten in de tekst te kiezen uit bepaalde zinsneden, neem je beslissingen die het verhaal een andere wending geven. De plot is losjes gebaseerd op De reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne, wat zich ook meteen vertaalt naar het uiteindelijk doel. Maak de juiste keuzes in de tekst en zorg dat je met de beschikbare tijd en spullen de reis voltooit.

Terraria *****

Prijs: € 4,99

Omvang: 86,3 MB

Naast het grondstoffen verzamelen, bouwen, op avontuur gaan door een verlaten wereld en vechten met vreemde wezens, heeft Terraria nog één ding gemeen met Minecraft: de ervaring is volledig afhankelijk van wat je er zelf van maakt. Het vaste camerastandpunt van de zijkant biedt een goed overzicht van wat er om je heen gebeurt en geeft je steeds weer die drang om verder te graven op zoek naar schatten en geheimen. Terraria krijgt telkens updates met veel nieuwe content. Ook leuk: via een draadloze verbinding kun je de speelwereld van een ander betreden.

Minecraft PE *****

Prijs: € 6,99

Omvang: 13,7 MB

Minecraft (ook voor Android) een groot succes noemen is nogal een understatement: de ontwikkelaar van de game is inmiddels miljardair en de speelgoedwinkel ligt vol met boeken, T-shirts en speelgoedsets van deze baanbrekende game. Van de iOS-versie werd in eerste instantie weinig verwacht, maar is ondanks de pittige aanschafprijs meer dan 30 miljoen keer verkocht. Het bouwen en avonturieren in je uppie of met een kompaan, wordt door de open opzet van de game eigenlijk nooit saai. Minecrafts ontwikkelteam zorgt vaak voor nieuwe updates om Minecraft Pocket Edition telkens nieuwe mogelijkheden te geven.

Bastion *****

Prijs: € 4,99

Omvang: 561 MB

Als de wereld van hoofdpersoon Kid is verwoest door de Calamity, probeert hij deze weer op te bouwen vanuit de veilige thuishaven Bastion. Deze actiegame met rollenspelelementen weet met een meeslepende soundtrack en unieke omgevingen een heel eigen sfeer neer te zetten. De wereld wordt voor je voeten uit brokstukken opgebouwd en een mysterieuze voice-over vertelt over de acties die je onderneemt, alsof je een toeschouwer bent van je eigen avontuur. Zelfs als er veel vijanden opdoemen, blijft het spel goed te bedienen. Bastion blijft verbazen en laat je niet snel los.

Broken Age ****

Prijs: € 9,99

Omvang: 1,04 GB

Dat Broken Age een fraai 'point-and-click adventure' is met karakteristieke personages, mag geen verrassing heten. De verantwoordelijke voor deze game, de Amerikaanse spelontwerper Tim Schafer, werkte eerder aan klassiekers als The Secret of Monkey Island en Grim Fandango. In dit avontuur speel je twee verhalen met verschillende settings en personages. Shay is een verveelde ruimtereiziger die vreemde opdrachten krijgt en Vella wordt door haar familie als offer opgediend aan een gruwelijk monster. Deze app bevat alleen het eerste deel, het toekomstige deel 2 moet los worden aangeschaft.

Agricola *****

Prijs: € 6,99

Omvang: 274 MB

Agricola is geen game die je binnen tien minuten na het opstarten helemaal door hebt. De spelregels zijn best intimiderend en het kost even wat doorzettingsvermogen. Toch blijkt het al snel mee te vallen en wordt duidelijk waarom Agricola een favoriet is onder de 'serieuze' bordspelfanaten. Het spel draait om grondstoffen verzamelen en uiteindelijk je familie voeden. Voor een bordspel is deze app prachtig uitgevoerd. In plaats van saaie stukken is de boerderij en alles eromheen met allerlei details en animaties uitgevoerd, zonder dat het overzicht daaronder lijdt.

Hearthstone: Heroes of Warcraft *****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 631 MB

Toen de makers van World of Warcaft kwamen met Hearthstone: Heroes of Warcraft, waren veel mensen enthousiast, maar moest toch nog blijken of het zich inhoudelijk kon meten met de gevestigde kaartspellen. Inmiddels is Hearthstone een fenomeen waar allerlei soorten spelers van genieten. Er worden zelfs toernooien georganiseerd. De toegankelijke speelstijl en de fraaie vormgeving nodigen uit om het een keer te proberen. Het spel bevat veel in-app-aankopen, maar blijft toch heel lang interessant zonder er ook maar één euro aan uit te geven. Een klassieker die nog jaren meegaat.

0 Reactie(s) op: De 9 beste adventuregames voor je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.