Bescherm jezelf tegen verdachte websites in Safari op iOS

Door: chwhynny-overbeeke | 21 april 2016 07:24

How To

Als je met je iPhone of iPad op het internet aan het surfen bent, is het een goed idee om jezelf te beschermen tegen verdachte websites. Dit kan met een handige functie van Safari.

Telkens wanneer je het internet opgaat, bestaat de kans dat je jezelf blootstelt aan kwaadaardige of frauduleuze websites. Het is soms lastig om dergelijke sites te identificeren, waardoor je gegevens gestolen kunnen worden of je apparaat geïnfecteerd kan worden. Lees ook: Zo hou je adware buiten de deur op de Mac.

Dergelijke phishing-websites proberen persoonlijke informatie te stelen, zoals bijvoorbeeld accountgegevens, wachtwoorden en gebruikersnamen. Phishing websites doen zich voor als een legitieme website, waardoor het lijkt alsof je inlogt bij je bank, e-mailprovider enzovoorts. In plaats van je in te loggen, wordt de informatie die je intypt door kwaadwillende personen verzameld en voor frauduleuze activiteiten gebruikt.

Frauduleuze websites melden

Gelukkig heeft Safari een ingebouwde functie die je waarschuwt wanneer een pagina niet helemaal in orde lijkt. Deze functie kun je inschakelen door naar de Instellingen-app te gaan en op Safari te drukken. Zet vervolgens de schakelaar bij Meld frauduleuze websites op groen.

Voortaan zal Safari een melding geven wanneer je een vermoedelijke phishing site opent. Je kunt er dan voor kiezen om de pagina te verlaten, of om toch door te gaan (doe dit alleen als je heel zeker weet dat de site toch veilig is en dat Safari het dus bij het verkeerde eind heeft).

0 Reactie(s) op: Bescherm jezelf tegen verdachte websites in Safari op iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.