Berichten sturen met WhatsApp

Door: Joris Peterse | 07 januari 2011 13:27

How To

WhatsApp is een smartphone-applicatie die het mogelijk maakt onderling berichtjes en zelfs bestanden te sturen. Deze berichtjes worden niet over het telefoonnetwerk verzonden, maar via de 3G- of wifiverbinding van het toestel. Hiermee bespaart u sms-kosten.

WhatsApp is vergelijkbaar met PingChat. Het voordeel van de WhatsApp is dat de applicatie in het telefoonboek nagaat wie er ook gebruikmaken van de dienst. Zo kunt u in één oogopslag zien met wie u kunt chatten. Omdat WhatsApp gratis te downloaden is middels de applicatiewinkels voor Nokia, Android, Blackberry en iPhone, zijn er al snel gebruikers van WhatsApp te vinden in uw telefoonboek. De koppeling met het telefoonboek is een voordeel ten opzichte van PingChat, waarbij gebruikers onderling gebruikersnamen moeten uitwisselen alvorens ze berichtjes naar elkaar kunnen sturen.

Na installatie kunt u onbeperkt tekstberichtjes, foto’s, video’s en audiobestanden sturen naar de mensen in uw contactlijst. Handig, en het kan ook behoorlijk kostenbesparend werken als u gewoonlijk regelmatig sms-berichten verstuurt. Let hierbij wel op de kosten van uw mobiel internetabonnement, anders kan het gebruik van de applicatie alsnog voor een gepeperde rekening zorgen. Er zit een Bel-knop in de applicatie maar dit is niet meer dan een handige snelkoppeling. Bellen doet u ‘gewoon’ via uw telefoonverbinding.

De applicatie is niet geheel gratis. De kosten die eraan zijn verbonden, zijn per mobiel besturingssysteem verschillend. Voor Android bijvoorbeeld is de applicatie gratis te downloaden en een jaar gratis te gebruiken, daarna moet er 1,99 dollar (ongeveer 1,50 euro) per jaar betaald worden. In de App Store van Apple is een eenmalige betaling van 79 eurocent voldoende om de applicatie onbeperkt te gebruiken.

Met WhatsApp kunt u niet alleen berichtjes, maar ook bestanden sturen.

0 Reactie(s) op: Berichten sturen met WhatsApp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.