Hoe zet je automatische updates van apps uit op je iPhone?

Door: Richard Borgman | 16 april 2015 12:35

How To

Zoals je wellicht weet updaten apps op je iPhone automatisch als je verbonden bent met een draadloos netwerk. Schakel dit uit om meer controle te hebben over je apps. Hoe je dat doet? Je leest het hier...

Het automatisch updaten van je apps is makkelijk uit te schakelen, maar houd er rekening mee dat het meteen voor alle apps geldt. Je kunt deze voorkeur niet per app aangeven, alleen voor alle apps op het apparaat. Lees ook: Deel je App Store-aankopen met anderen.

Zo schakel je het automatisch updaten van apps uit:

- Open de Instellingen-app

- Ga naar iTunes en App Store

- Vink Updates uit

Automatische updates zijn niet per app in te stellen.

Automatische updates zijn niet voor niets standaard ingeschakeld op je iPhone. Je hoeft dan niet meer zelf de App Store te openen en naar het tabblad Updates te gaan om het handmatig te doen. Je hebt er geen omkijken naar en alle apps zijn voorzien van de nieuwe functies en verbeteringen.

Toch heeft het ook nadelen om ongemerkt je apps te laten updaten. Soms bevatten updates fouten, zodat je eigenlijk liever op de update erna had gewacht. En als je een app net wilt openen en hij aan het updaten is, kan dat vervelend zijn.

1 Reactie(s) op: Hoe zet je automatische updates van apps uit op je iPhone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 17 april 2015 11:40 Oscar
    Automatische updates uitschakelen om databundels te besparen oké, maar check wél élke dag, vvia Wi-Fi of er updates zijn voor de applicatie die je wel gebruikt, Omdat het niet tijdig updaten van applicaties, de oorzaak kán worden, dat applicaties dan niét méér goed zullen werken. En je op momenten, dat je de applicatie nodig hebt, de applicatie je in de steek zal laten. Check wel bij voorkeur elke dag, of maximaal om de twéé dagen(via Wi-Fi) of er nieuwe updates zíjn voor de applicaties, die (vaak) gebruikt. Dat bespaart je veel frustratie.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.