ARM-processors overal (foto's)

Door: Jasper Bakker | 10 februari 2011 09:57

Nieuws

Energiezuinige ARM-processors zijn haast alomtegenwoordig. De Britse chipontwerper wil naast consumentenelektronica, ingebedde systemen en smartphones ook doordringen in pc’s en servers.

Chips op basis van ARM’s ontwerpen duiken op in uiteenlopende, en steeds krachtigere apparaten. Netwerkrouters, telefoons en ook smartphones, palmcomputers maar ook netbooks en tablets, ‘intelligente’ tv’s, harde schijven en NAS-apparaten (network attached storage) met ook serverfuncties, spelconsoles. De lijst wordt langer. ARM aast ook op laptops, pc’s en zelfs servers – hoewel het 64-bit voorlopig niet nodig acht.

Windows overstag

Zelfs Microsoft gaat overstag voor ARM. De Windows-producent heeft in januari op de elektronicabeurs CES (Consumer Electronics Show) onthuld dat het zijn pc-besturingssysteem gaat aanpassen om ook op ARM-processors te draaien. Dit terwijl Microsoft al ervaring heeft met ARM-chips: in Windows Mobile-telefoons, Zune-muziekspelers en Windows Phone 7-smartphones.

De in ontwikkeling zijnde ARM-uitvoering van Windows is dan, wat Microsoft betreft, bedoeld voor tabletcomputers. In tegenstelling tot concurrenten als Apple en Google is de platformproducent niet van plan zijn smartphonebesturingssysteem ‘op te schalen’ naar tablets. Het zal de diverse chip- en apparaatmakers niet veel uitmaken, als er maar concurrentie en keuze is voor de software op de diverse soorten hardware met ARM-chips.

0 Reactie(s) op: ARM-processors overal (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.