Apple werkt aan eigen streaming muziekdienst

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 september 2012 00:00

iPad

Apple wil de concurrentie aangaan met de Pandora-muziekdienst. Het bedrijf werkt dan ook aan een eigen streaming muziekdienst die geschikt moet zijn voor alle Apple-producten. De dienst wordt waarschijnlijk als een app beschikbaar.

Dit schrijven zowel de Wall Street Journal als de New York Times op basis van anonieme bronnen. Pandora Internet Radio is een muziekdienst die de muziekstream automatisch aanpast op de voorkeuren van de luisteraar. Je krijgt dus muziek te horen die speciaal op jouw eigen smaak is afgestemd. Apple wil deze werkwijze eveneens hanteren, waarbij het bedrijf zich waarschijnlijk gaat baseren op je eerdere muziekaankopen via iTunes.

Advertenties

De bronnen stellen dat Apple zijn eigen muziekdienst wil voorzien van advertenties, die tussen de verschillende nummers door worden afgespeeld. Apple kan hiervoor gebruik maken van iAd, zijn eigen advertentieplatform. Advertenties spelen naar verwachting dan ook een belangrijke rol in het verdienmodel rondom Apple's streaming muziekdienst.

Het is onduidelijk of gebruikers zullen moeten betalen om gebruik te kunnen maken van de dienst. Pandora hanteert tarieven die door de Amerikaanse overheid zijn opgesteld. De anonieme bronnen melden dat Apple echter zelfstandig licenties af wil sluiten met muziekmaatschappijen. Het is dan ook mogelijk dat Apple door lagere licentietarieven af te dwingen bij muziekmaatschappijen de muziekdienst volledig uit advertentieinkomsten wil financieren.

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan eigen streaming muziekdienst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.