Apple stopt met verkoop en ontwikkeling iPad Mini

Door: Lub Snoek | 17 mei 2017 09:15

iPad

Naar verluidt stopt Apple met de ontwikkeling van zijn kleinste iPad, de iPad Mini. Ook zal de iPad Mini niet meer worden verkocht.

Dat meldt een bron aan BGR. Destijds was de iPad Mini een welkome middenweg tussen de iPhone 5 en 5S en de grotere en dikkere 9,7-inch iPad. Met het verschijnen van de iPhone Plus-modellen en het dunner worden van de reguliere iPad, is die middenweg minder noodzakelijk geworden. Lees ook: 10 iPad-functies die je nog niet kende.

Kannibalen

Volgens de bron is er sprake van “kannibalisme onder onze producten”, wat ook weer aangeeft dat verschillende Apple-producten elkaar uit de markt werken. BGR meldt ook dat de bron heel duidelijk was over de verkoopcijfers, wat ook een duidelijke reden was voor de afschaffing van de iPad Mini. Tijdens het WWDC 2017 zal Apple nog meer recordcijfers mededelen aan het publiek, wat ze doorgaans ieder jaar doen.

iPad Pro

Er gingen eerder geruchten over een nieuwe iPad met een scherm van 10,5-inch. Dit scherm zou in dezelfde behuizing worden geplaatst als de huidige 9,7-inch iPad, waardoor het scherm aanzienlijk dunnere randen zou krijgen.

Deze en vele andere mededelingen zal Apple waarschijnlijk aankondigen tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Het WWDC begint op maandag 5 juni. Om 19:00 uur Nederlandse tijd is er een presentatie.

0 Reactie(s) op: Apple stopt met verkoop en ontwikkeling iPad Mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.