'Apple maakt app voor overstappers naar Android'

Door: De Telegraaf | 11 januari 2016 19:21

iPad

IPhone-maker Apple is bezig met de ontwikkeling van een app waarmee het makkelijker moet worden om over te stappen van een iPhone naar een Android-toestel. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. Het bedrijf zou de app maken onder druk van Europese telecomaanbieders.

Apple heeft al een app voor Android waarmee gebruikers van dit systeem makkelijk hun gegevens zoals contacten en afspraken kunnen overzetten naar een iPhone, maar is volgens de krant dus ook met een omgekeerde variant bezig. De telecomgiganten zien namelijk dat maar zeer weinig mensen overstappen van een iPhone op een Android-toestel en volgens The Telegraph zouden ze hierdoor in een zwakkere onderhandelingspositie komen.

iPhone-gegevens overzetten naar Android

Waarom Apple er dan mee akkoord gaat om zijn eigen positie te verzwakken, wordt niet helemaal duidelijk uit het verhaal van de krant. Android-ontwikkelaar Google heeft al een aparte website met instructies over hoe bepaalde cruciale gegevens overgezet kunnen worden vanaf de iPhone naar een Android-telefoon.

Update

Apple's woordvoerder Trudy Muller heeft gereageerd en zegt tegen BuzzFeed dat er niets waar is het van gerucht. "Apple focust zich volledig op het switchen van gebruikers van Android naar iPhone, en dat gaat geweldig."

0 Reactie(s) op: 'Apple maakt app voor overstappers naar Android'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.