Angry Birds 2 - Je geld of je geduld

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 06 augustus 2015 20:06

iPad

Angry Birds 2 is uit dus we kunnen weer naar hartenlust vogels op varkens schieten. Althans, als je geld wilt uitgeven aan de game. Anders moet je vooral veel geduld of veel geluk hebben.

None

Angry Birds 2

Prijs:

Gratis

(in-app aankopen van € 0,99 tot € 49,99)

Ontwikkelaar:

Rovio

Website:

Angry Birds 2

Beschikbaar voor : Android en iOS

5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Mooie graphics
 • Eindbazen/spells
 • Minpunten
 • Beperkt zicht[/plusmin]
 • Willekeurige levels
 • Laadtijden
 • In-app aankopen

Het concept van Angry Birds is ook bij Angry Birds 2 hetzelfde. Je moet in alle 240 levels de varkentjes vernietigen door met een katapult vogels op ze te schieten. Iedere vogel heeft weer zijn eigen kracht en dus is het verstandig om goed na te denken welke vogel je selecteert. De constructies waarop de varkens staan zijn eenvoudig neer te halen als je de juiste vogel op de juiste plaats schiet. De nieuwe Angry Birds ziet er weer mooi uit en de levels waarin je de grote baas moet verslaan en de nieuwe 'spells' zijn leuke vernieuwingen. Ook is er een nieuwe vogel toegevoegd. Toch komt Rovio in Angry Birds 2 met een aantal vernieuwingen die het spel er niet leuker op maken.

De spells zijn een leuke nieuwe toevoeging.

Lastig om strategie te bepalen

In de nieuwe Angry Birds bestaan de levels uit meerdere delen. Als je de varkens in het ene deel hebt uitgeschakeld ga je door naar het volgende deel. Om de varkens uit te schakelen krijg je, net als in de eerdere versies van de game, diverse vogels die allemaal hun eigen krachten hebben. Een nieuwe feature in de Angry Birds-game zijn de 'Spells'. Hiermee kun je alle stellages bijvoorbeeld veranderen in ijs zodat ze sneller breken, of vallen er eenden uit de lucht die over het hele speelveld schade aanrichten. Per level kun je vooraf één van de spells kiezen die je net als de vogels af kunt schieten met de katapult.

Je kunt iedere vogel of de spell maar één keer gebruiken, dus je moet goed nadenken welke je wilt gebruiken. Probleem is echter dat je alleen het deel waarin je bezig bent kunt bekijken en de rest van het level niet kunt zien. Het is daardoor erg lastig om je strategie te bepalen. Als je door je kaarten heen bent en nog niet alle varkens hebt uitgeschakeld moet je het level opnieuw doen.

Een strategie bepalen wordt lastig want je kunt niet het hele level zien.

Willekeurig gegenereerd

In de vorige versies van Angry Birds was het niet heel erg als je een level niet haalde. Je kon gewoon opnieuw beginnen en precies uitzoeken hoe en met welke vogel je de stellages moest raken. In Angry Birds 2 is dat echter niet meer mogelijk want de levels worden willekeurig gegenereerd. Hierdoor zijn de levels iedere keer weer anders. Aangezien je ook al niet het hele level kunt zien lijk je vooral geluk te moeten hebben om de levels door te komen.

Levels worden willekeurig gegenereerd en zijn dus iedere keer anders.

Geduld of geld

Aan het opnieuw beginnen van de levels zit echter ook een limiet. Je hebt vijf levens en als je een level niet haalt verlies je er één. Als al je levens op zijn moet je wachten tot die weer zijn aangevuld en dat duurt zeker een paar minuten. Je kunt ook vogels bijkopen met diamanten en kun je het level weer direct opnieuw beginnen. De ervaring leert echter dat je snel door de diamanten heen bent en dan moet je ze bijkopen. Voor 80 diamanten betaal je € 0,99, maar je hebt er 99 nodig om nieuwe vogels bij te kopen. Daarna lopen de prijzen op naar maximaal € 49,99 en dan heb je 5700 diamanten tot je beschikking. Je zult dus vooral geduld moeten hebben, tenzij je geld wilt uitgeven natuurlijk.

Door veel schade aan te richten in de levels kun je wel gratis vogels verdienen. De schademeter rechts bovenin wordt gevuld en als die vol is krijg je er een bij. Verder zijn er ook diamanten te verdienen in de levels, maar die komen niet altijd op het juiste moment.

Je hebt veel in-app aankopen nodig om door te kunnen spelen.

Conclusie

De baasgevechten en de 'spells' zijn leuke vernieuwingen en Angry Birds 2 ziet er weer mooi uit. De in-app aankopen, het wachten op nieuwe levens, de willekeurig gegenereerde levels en het feit dat je vooraf niet het hele level kunt bekijken zijn echter grote minpunten aan de nieuwe game van Rovio. Als je veel geduld hebt en het niet erg vindt om niet in één keer door te kunnen spelen is het een leuke game. Anders levert Angry Birds 2 vooral frustratie op...

2 Reactie(s) op: Angry Birds 2 - Je geld of je geduld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 augustus 2015 00:05 Kasander
  Jammer dat het geld belangrijker was dan de spelbeleving. Ze zijn er helemaal in doorgeslagen en hebben ALLES waar ze geld mee kunnen verdienen in een spel gezet.
  Dat terwijl ze al bakken met geld verdienen aan de merchandise.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 augustus 2015 21:34 Anoniem
  Geen idee hoe je chef pig uit kan schakelen.. Heb 3 verschillende vogel afgeschoten op die ellende- kikker..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.