Android-tablet zit iPad op de hielen

Door: martin-bruining | 27 januari 2012 08:10

Nieuws

De iPad had lange tijd het grootste marktaandeel, maar Android wordt gevaarlijker. In het vierde kwartaal had Android 39 procent van de markt in handen tegen minder dan 60 procent voor de iPad.

Het marktaandeel van Android-tablets kruipt steeds dichter naar dat van de iPad. Lange tijd had Apple zo'n zeventig procent van de markt in handen, inmiddels is dat minder dan 60 procent. Strategy Analytics becijfert dat er in het vierde kwartaal van 2011 10,5 miljoen Android-tablets werden verkocht. Daarmee krijgt dat platform 39,1 procent van de markt in handen. Apple had in dat kwartaal een marktaandeel van 57,6 procent met 15,4 miljoen verkochte tablets.

Volgens Strategy Analytics kende de wereldwijde tabletverkopen een record in het vierde kwartaal. “Er werden in totaal 26,8 miljoen stuks verkocht in het vierde kwartaal van 2011", zegt Peter King, directeur van Strategy Analytics in een persbericht. “Dat is een stijging van 150 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2010. De vraag naar tablets onder consumenten, bedrijven en scholen blijft hoog."

Anderhalf procent voor Microsoft

Apple staat nog altijd op één, met Android intussen op de hielen. Op drie komt dan, na een flink gat, Microsoft. Windows draait inmiddels op 400 duizend tablets, daarmee heeft de softwareproducent een marktaandeel van 1,5 procent. De grote groei van Windows-tablets wordt pas verwacht als het nieuwe besturingssysteem van Microsoft uitkomt. Windows 8 moet voor een grote doorbraak zorgen.

Tijdens heel 2011 werden er volgens Strategy Analytics bijna 66,9 miljoen tablets verkocht, dat is een stijging van de maar liefst 260 procent ten opzichte van de 18,6 miljoen die het jaar ervoor werden verkocht. Strategy Analytics ziet een verschuiving van netbooks naar tablets. Het analistenbureau wijst er op dat de tabletmarkt zelfs knabbelt aan de verkopen van laptops en desktop-pc's.

0 Reactie(s) op: Android-tablet zit iPad op de hielen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.