Android krijgt eerste Office-app

Door: Jasper Bakker | 08 februari 2012 08:00

Nieuws

Microsoft brengt zijn Office-applicatie OneNote uit als app voor Android. Dit is Microsofts tweede zakelijke app voor Google's smartphoneplatform.

Eerder heeft Microsoft al zijn communicatiesoftware Lync uitgebracht op Android. Later dit jaar komt er, voor iOS én Android, een app voor Microsofts klantrelatiesoftware Dynamics CRM. OneNote is de tweede zakelijke app die nu beschikbaar is voor Android.

Meer Android-apps

Marketingmanager Coen Nijkrake van Microsoft Nederland nuanceert dit. “Dat ligt er aan waar je de grens trekt tussen zakelijk en privé. In de praktijk zie je die steeds meer vervagen. Strikt genomen klopt het volgens mij, maar je hebt natuurlijk ook al Hotmail-, Messenger-, Bing- en Skype-apps voor Android."

Microsofts notitie-applicatie is volgens Nijkrake één van de meestgebruikte Office-onderdelen. Hij prijst de mogelijkheid van OneNote aan om samen te werken in één en hetzelfde document, wat platformonafhankelijk gebeurt. Gebruikers op Windows, Mac OS X, Windows Phone, iOS en nu ook Android kunnen tegelijk aan dezelfde online-notitie werken.

De OneNote-app die vandaag uitkomt, draait op Android vanaf versie 2.3. Microsoft brengt het uit in 58 landen wereldwijd, waaronder Nederland. De app biedt verschillende OneNote-functies, zoals checklist, image capture, table editing en hyperlinks. Voor opslag van de notities gebruikt OneNote op Android de cloud-opslagdienst SkyDrive van Microsoft.

iPhone al ruim een jaar

Apple's iOS heeft al geruime tijd OneNote als app. Microsoft heeft die Office-applicatie in januari 2011 uitgebracht voor de iPhone. In december vorig jaar is een nieuwe versie verschenen die support voor de iPad (1 en 2) toevoegt. Daardoor maakt de app beter gebruik van het grotere schermoppervlak van Apple's tablet.

0 Reactie(s) op: Android krijgt eerste Office-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.