Aan de slag met Google Assistant voor iPhone en iPad

Door: Randolf Bouwma | 03 augustus 2018 11:08

Nieuws

Als iOS-liefhebber ben je waarschijnlijk bekender met Siri dan met de Google Assistant, maar dat neemt niet weg dat je de spraakassistent van Google gewoon op je iPhone of iPad kunt installeren. Ze verstaat nu ook Nederlands.

Vorige week donderdag kreeg de Android-versie van de Google Assistent na lang wachten eindelijk ondersteuning voor de Nederlandse taal. Op Googles eigen besturingssysteem maakt deze onderdeel uit van de standaard Google-app.

Er is daar sprake van een gefaseerde uitrol, waardoor veel Android-gebruikers nog wachten tot ze aan de beurt zijn. iOS-gebruikers kunnen gewoon de losse app downloaden en er meteen mee aan de slag gaan.

Wat kun je met de Nederlandse Google Assistant?

De Google Assistent luistert naar spraakcommando's en biedt daarin veel mogelijkheden. Zo kun je er streamingdiensten mee bedienen, internet-of-things-gadgets (zoals Hue-lampen) aansturen, agenda-afspraken inplannen of het weerbericht opvragen.

Specifiek voor Nederland springen al veel lokale bedrijven op de assistent in. Zo kun je vluchtinformatie opvragen bij KPN, informatie over aanbiedingen vinden bij de MediaMarkt of opvragen waar je pakketje blijft bij PostNL.

Hier vind je meer voorbeelden van wat je met de Google Assistent kunt doen.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met Google Assistant voor iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.