7 laptopvervangende iPad-apps

Door: kristian-van-tuil | 29 juni 2012 15:00

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

De iPad is weliswaar geen ‘laptopkiller’, maar met een toetsenbord en de juiste apps kom je een eind in de richting. Til je iPad naar een hoger plan met behulp van deze software.

De negatieve impact van de iPad op de verkoopcijfers van laptops neemt af. Tussen tablets en laptops lijkt zich zelfs een vriendelijke verstandhouding te ontwikkelen, als we deze analyse van CIO.de mogen geloven.

Toen de iPad geïntroduceerd werd, beschouwden velen het als laptopkiller. Laptops zouden door de veel lichtere en handigere iPad overbodig worden gemaakt. Wat betreft productiviteit werd snel duidelijk dat die vlieger niet opging. Het ontbreken van een fysiek toetsenbord en het kleine beeldscherm maakten het de iPad onmogelijk als laptopvervanger te dienen. Ondanks dat nadeel zorgde de iPad-hype voor een opmerkelijke dip in de verkoopcijfers van notebooks. Toch lijkt die negatieve trend doorbroken te zijn, nu de laptop weer terug op zijn oude niveau lijkt te komen.

Sommigen zien geen weg terug en zullen nooit meer op een mobiele pc willen werken. Dankzij deze apps kunnen zij bijna alles wat een laptopbezitter ook kan.

1. Surfen met Flash

De iPad ondersteunt geen Adobe Flash en dat ervaren een hoop gebruikers als groot nadeel. Immers zijn veel sites in Flash opgebouwd en vereisen ook bepaalde videodiensten het gebruik van de technologie. Met de gratis browser iSwifter wordt het mogelijk om desondanks toch Flash te gebruiken op je tablet. De truc is dat de app een webgebaseerde Firefox-browser op een server aanstuurt, waardoor de Flash-content in een voor de iPad te behappen formaat naar de tablet wordt gestuurd. Het werkt ongeveer hetzelfde als de oplossingen voor VNC en RDP. Erg snel is het allemaal niet, maar het functioneert wel. Wij hebben het met succes getest voor de videowebsite Vimeo en de geheel in Flash opgebouwde site van Moodstream.

0 Reactie(s) op: 7 laptopvervangende iPad-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.