7 China-overtreffende privacykwesties

Door: kristian-van-tuil | 20 juni 2011 10:21

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

2. Google blijft ethische grenzen aftasten

Dat Google niet vies is van het aftasten van de grenzen van zijn verdachte motto 'Don't be Evil' wisten we natuurlijk al, maar dat ze in 2006 zelfs zo ver zouden gaan dat ze aankondigden van plan te zijn de microfoon van computers te gebruiken om 'televisiegeluiden' af te tappen, deed zelfs notoire privacyhaters van verbazing van hun stoel vallen.

Volgens Google, waar de Chinezen overigens nooit echt fan van zijn geworden, was het idee om met een microfoon geluiden op te nemen, die te identificeren via 'fingerprinting' en je vervolgens via Google relevante content te presenteren, zoals zoekresultaten of advertenties. Google zou Google niet zijn als het die informatie niet op zou slaan in profielen, die ze vervolgens aan adverteerders verkopen om je ook in de toekomst 'relevante' advertenties op het internet te bieden. “Wij vermoeden dat zo'n wereld eng gaat aanvoelen, met een constant déjà-vu gevoel wanneer iemand naar de tv kijkt", schreef The Register in 2006.

De controverse rond Google's omgang met persoonlijke informatie, noopte de internetgigant onlangs tot de publicatie van een video waarin het bedrijf aangaf privacy 'wel degelijk serieus te nemen'. Daar leek het afgelopen jaren anders niet op.

0 Reactie(s) op: 7 China-overtreffende privacykwesties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.