5 techkoopjes voor het nieuwe jaar

Door: john-p-mello-jr- | 10 januari 2012 09:30

Nieuws

Bepaalde gadgets zullen komend jaar aanmerkelijk goedkoper worden aangeboden. Hier lees je welke apparaten dat zijn en waarom.

Uitstellen is meestal geen goede eigenschap, maar bij de aankoop van electronica is het dat vaak wel.

Gadgetkopers kunnen enorm onvoorspelbaar zijn. Wat vandaag 'hot' is kan morgen totaal 'uit' zijn. De verversingscycli voor high tech hebbedingetjes kunnen zo snel gaan, dat oudere productiemodellen van het een op het andere moment met hoge korting verkocht worden.

Deze producten en productcategorieën worden komend jaar goedkoper dan in 2011.

Volledig uitgeruste laptops

Draagbare computers bedoeld om desktopmachines te kunnen vervangen gaan komend jaar steeds vaker voor stuntprijzen over de toonbank, voorspelt pricewatcher Dealnews. Dat komt voor een gedeelte door de nieuwe rage van Ultrabooks, maar ook door de komst van Intel's Ivy Bridge processoren die ervoor zorgen dat modellen met het oudere Sandy Bridge aan bord sterk afgeprijsd gaan worden.

Ook zullen veel nieuwe laptops goedkoper worden door de geïntegreerde AMD Fusion APU-oplossing, die maakt dat fabrikanten minder kwijt zijn aan onderdelen doordat de grafische chip geïntegreerd wordt in de processingunit. "We zien al systemen voorbij komen voor ongeveer 300 euro, een ongekend lage prijs voor desktopvervangers", laat Dealnews weten.

Apple iPad 2

Zodra Apple een nieuw model iPhone of iPad introduceert, beginnen de geruchten alweer op te steken over de opvolgers ervan. Of de iPad 3 nu wordt gelanceerd tijdens de verjaardag van Steve Jobs in februari of enkele maanden lager, duidelijk is wel dat de prijs van de voorganger zal dalen.

Ongetwijfeld zorgt de iPad 3 ervoor dat de prijzen van de iPad 2-modellen omlaag gaan, niet in de laatste plaats omdat Apple zelf een aantal kortingen zal toepassen. Volgens insiders zal de iPad 3 hetzelfde gaan kosten als de iPad 2 nu kost en zal laatstgenoemde rond het prijspeil van Amazons Kindle Fire gaan zweven.

Android tablets

Over de Kindle Fire gesproken: het succes van Amazons goedkope op Android-gebaseerde tablet tijdens de voorbije feestdagen zal andere tabletbouwers ertoe bewegen hun producten op of rond het prijspunt van 200 euro te positioneren, waardoor een tablet voor een grotere groep kopers een stuk interessanter wordt.

SSD's

De prijzen voor harde schijven gaan komend jaar flink omhoog omdat de overstromingen in Thailand - het land waar bijna alle fabrikanten gevestigd zitten of hun onderdelen verkrijgen - de producties hebben vertraagd.

Solid State Drives blijven gerekend per gigabyte meer kosten, maar de marges worden in 2012 kleiner. Dealnews becijferde dat de gemiddelde prijs van een 64GB SSD in 2011 met 33 procent afnam en de prijs van een 128GB exemplaar met 21 procent. Die trend zet in 2012 door.

E-readers

De prijs van e-readers kan enkel verder omlaag gaan, aangezien tablets zijn gaan concurreren en flinke verbeteringen worden doorgevoerd in e-ink technologie, video en kleurenschermen.

0 Reactie(s) op: 5 techkoopjes voor het nieuwe jaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.