5 snelle tips voor Safari in iOS

Door: chwhynny-overbeeke | 22 augustus 2017 14:53

How To

De meeste tips voor Safari ken je waarschijnlijk inmiddels al wel. Hier geven we echter een aantal minder voor de hand liggende trucs om je productiviteit met Safari voor iOS nog verder te verhogen.

Websites aan het thuisscherm toevoegen

Je kunt een snelkoppeling naar een webpagina op je thuisscherm zetten door in Safari in de navigatiebalk op de deelknop te drukken, in de onderste rij naar links of naar rechts te vegen en op Voeg toe aan beginscherm te drukken. Je kunt vervolgens de naam en url wijzigen. Druk op Voeg toe om de snelkoppeling te plaatsen.

Veelbezochte websites plaats je gemakkelijk op je homescreen.

Alle tabbladen tegelijk sluiten

Vanaf iOS 10 hoef je Safari niet meer af te sluiten om alle openstaande tabbladen tegelijk te sluiten. Houd de twee vierkantjes onderaan in de navigatiebalk ingedrukt totdat er een pop-up menu tevoorschijn komt. In dit menu staat de optie Sluit <aantal> tabbladen, waarbij aantal het aantal openstaande tabbladen aanduidt. Als je op deze optie drukt, worden alle tabbladen direct gesloten.

De vorige pagina openen

Om naar de vorige pagina terug te gaan, kun je in de knoppenbalk op het < icoon drukken. Maar wist je dat je ook met je vinger van links naar rechts over het scherm kunt vegen om de vorige pagina te openen? Op dezelfde manier kun je naar de volgende pagina (als die er is) gaan door van rechts naar links te vegen.

Veelbezochte websites uitschakelen

In de adres- en zoekbalk van Safari wordt en onder je favorieten de websites die je regelmatig bezoekt weergegeven.

Wil je dit liever niet, dan kun je deze functie uitschakelen in Instellingen / Safari door de schakelaar bij Veelbezochte websites op grijs te zetten. Je vindt deze optie onder het subkopje algemeen.

Snel naar begin van een webpagina teruggaan

In iOS kun je supersnel teruggaan naar het begin van een pagina zonder te hoeven scrollen. Hiervoor hoef je alleen maar op de statusbalk te drukken. Deze truc werkt niet alleen in Safari, maar ook in andere apps om helemaal omhoog te ‘scrollen’.

0 Reactie(s) op: 5 snelle tips voor Safari in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.