5 opvallende gadgets voor je iPad

Door: Evi Maquoi | 28 oktober 2014 13:00

iPad

Soms moet je je als iPad-liefhebber eens verwennen. Of je dat nu doet met een audiostoel van ruim twintigduizend euro of met een speciale weegschaal - dat hoeft niet uit te maken. Wij selecteerden vijf gadgets voor je iPad waar je echt van staat te kijken.

miCoach Smart Ball - Slimmer dan de voetballer

De miCoach Smart Ball van Adidas is uitgerust met een uiterst gevoelige sensor die onder andere de snelheid, draaibeweging en de richting van een voetbalschot kan analyseren. Via de bijhorende app kun je de statistieken onmiddellijk op je iPad of iPhone aflezen. Dankzij enkele instructiefilmpjes krijg je coachingtips en advies op vlak van balbeheersing. De fabrikant claimt dat je dankzij de statistieken en extra uitdagingen je techniek kunt perfectioneren. Naast de bal vind je in de doos ook nog een oplaadbasis. De sensor moet immers gevoed worden. Een laadbeurt van ongeveer één uur zou volstaan om 2000 schoten te analyseren.

Fabrikant: Adidas

Prijs: € 299,-

Verzendkosten: Gratis

Website: www.adidas.nl

Mimo - Intelligente babymonitor

Kersverse ouders controleren hun koters constant. Heeft ie geen vuile luier? Heeft mijn baby het niet te warm? Of te koud? Dankzij Mimo, een intelligente monitor in een rompertje, hoef je je niet voortdurend zorgen te maken. Mimo controleert de ademhaling, lichaamstemperatuur, ligpositie en het activiteitenniveau via de Lilypad: een sensor in de vorm van een schildpadje. Er is zelfs een ingebakken microfoontje zodat je de geluiden van je baby kunt horen. Door de sensor op je wifi-netwerk aan te sluiten, kun je alle statistieken via een speciale iPad-app op de voet volgen. Een startset bestaat uit drie rompertjes, een sensor en een oplaadstation. Wil je hem echt graag hebben? Dan moet je er wel nog even een tripje naar de States voor boeken, want voorlopig is het hebbeding nog niet beschikbaar in Europa.

Fabrikant: Rest Devices

Prijs: $ 199,99 (ca. € 146,50)

Verzendkosten: n.v.t.

Website: www.mimobaby.com

The Immersive Audiophile Pod - 100 kg designmeubilair

Heb je een fortuintje over? En ben je ook nog op zoek naar een opvallend wit lederen meubelstuk met groene accenten? Dan moet je zeker deze speakerpod eens overwegen. Maak het je comfortabel en zet je favoriete nummer op voor een ongekende muziekervaring. In het groene plafond zitten vijf speakers verwerkt en de achterzijde doet dienst als gigantische subwoofer. De makers claimen dat deze frequenties van 16 Hz kan halen, een frequentie die een menselijk oor zelfs niet kan ervaren. Wil je echt het budget voor een ruime gezinswagen aan dit stuk meubilair geven? Dan hoef je er niet nog eens een iPad bij te kopen, die krijg je er gratis bij.

Fabrikant: Hammacher Schlemmer

Prijs: $ 32.000,- (ca. € 23.475,-)

Verzendkosten: Op aanvraag

Website: www.hammacher.com

Disney Friends of Hue StoryLight Starter Kit - Lichtgevend vriendje

Wie zijn of haar zoon of dochter wil verrassen met een waanzinnige slaapkamerlamp, moet zeker deze Disney Friends of Hue-kit van Philips eens overwegen. In de Starter Kit vind je een StoryLight led-lamp waarmee je maar liefst 16 miljoen kleuren kunt instellen. Helemaal leuk is de bijhorende Disney Storytime-app. Standaard krijg je er ook nog drie e-books van Disney bij geleverd, namelijk: Toy Story: Starry Night, Rapunzel's Story en Monsters Inc. Always Time for a Laugh. Elke keer als je een bladzijde van het e-book omslaat, reageert de energiezuinige led-lamp en krijg je een andere kleur in je kamer. Ben je de verhalen zat? Via in-app-aankopen kun je nog dertig extra voorleesverhalen downloaden.

Fabrikant: Philips

Prijs: € 159,95 (Apple Store)

Verzendkosten: Gratis

Website: www.philips.nl

Drop - Voorkom misbaksels

Muffins, cupcakes, appeltaart ... bakken is geen exacte wetenschap. De ene keer lukt het, de andere keer niet. Het precies afwegen van je ingrediënten is een eerste stap op weg naar het succes. En daar kan de intelligente weegschaal Drop je mee helpen. Kies via de bijhorende app een recept, zet je ingrediënten klaar en pak de Drop. Heb je maar 80 gram boter in plaats van 100 gram? Geen probleem, Drop berekent alle andere hoeveelheden ingrediënten opnieuw. Via een bluetooth-verbinding met de weegschaal kun je op het iPad-scherm het gewicht aflezen en een timer instellen, zodat alles perfect uit de oven komt. Heb je een bepaald ingrediënt niet in huis? Dan stelt Drop je een alternatief voor. Een must voor liefhebbers van lekker eten! Drop is beschikbaar vanaf najaar 2014. Je kunt hem al wel vooruitbestellen.

Fabrikant: Adaptics

Prijs: $ 98,40,- (ca. € 72,-)

Verzendkosten: nog onbekend

Website: www.getdrop.co

Ink & Slide - Voor perfectionisten

Met een stylus kun je veel nauwkeuriger schetsen dan met je vinger, maar wie echt precies wil werken, heeft Ink en Slide nodig. Ink is een driezijdige aluminium stylus die volgens de makers erg comfortabel in de hand ligt. Het lichtgewicht heeft een drukgevoelige sensor om uiterst nauwkeurig te tekenen. In combinatie met Slide, een soort digitaal liniaal, kun je rechte lijnen trekken en allerlei geometrische vormen tekenen zoals cirkels of vierkanten. Adobe, de softwarefabrikant van professionele pakketten zoals Photoshop en Illustrator, mikt met deze kit voornamelijk op professionals. Voorlopig zijn Ink en Slide enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. De tekenaccessoires komen binnenkort ook naar Europa, maar helaas is er nog geen datum bekend.

Fabrikant: Adobe

Prijs: $ 200,- (ca. € 146,50)

Verzendkosten: n.v.t.

Website: www.adobe.com

Osmo - Spelletje?

Dankzij Osmo breng je wat magie naar je iPad. Osmo bestaat uit een standaard en een speciale spiegelreflector voor de camera aan de voorzijde van je iPad. De spiegel creëert een speelveld op de tafel waardoor de camera figuren en handelingen kan herkennen. Bij de lancering brengt Osmo drie verschillende spellen uit: Tangram, Newton en Words. Bij elk doosje met respectievelijk gekleurde geometrische figuren, een speciale stift en letterkaartjes, hoort een speciale app. Zo kan je zoon of dochter (vanaf pakweg zes jaar) bijvoorbeeld een figuur maken met gekleurde speelblokken zoals op het iPad-scherm getoond wordt. De reflector herkent of alle speelblokken juist liggen. Overtuigd? De makers verschepen hun eerste exemplaren in oktober. Je kunt al wel vooruitbestellen.

Fabrikant: Osmo

Prijs: $ 49,- (ca. € 36,-) per stuk

Verzendkosten: $ 26,- (€ 19,-)

Website: www.playosmo.com

Goji Play - Fitness gamification

Zegt Guitar Hero je nog wat? De bedenkers komen nu met een gloednieuw innovatief product op de proppen. Dankzij Goji Play laten ze je gamen terwijl je op de hometrainer, loopband of crosstrainer staat. Goji Play bestaat uit twee draadloze gamecontrollers die je met klittenband op de handvatten van je fitnesstoestel kunt bevestigen. Daarnaast zit er een activiteitensensor in de doos die je aan een kledingstuk kunt bevestigen om allerlei statistieken af te lezen. Zeg nu nog eens dat gamers alleen maar lui achter de computer hangen! Dankzij Goji Play kun je aan je conditie werken en tegelijkertijd een leuk spel spelen. Zo vliegt de tijd nog sneller voorbij.

Fabrikant: Blue Goji

Prijs: $ 99,99 (ca. € 73,50)

Verzendkosten: $ 29,99 (€ 22,-)

Website: www.bluegoji.com

0 Reactie(s) op: 5 opvallende gadgets voor je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.