5 apps die je helpen bij hooikoorts

Door: Wesley Akkerman | 16 mei 2019 06:19

bloemen in weide
Review

Als je hooikoorts hebt dan weet je dat het tussen mei en september (en soms zelf november) geen fijne periode is. Daarom zetten we hieronder vijf applicaties op een rijtje die kunnen helpen wanneer je last hebt van hooikoorts.

Hooikoortsradar

Met de Hooikoortsradar kun je goed voorbereid op stap. Binnen de app zie je niet alleen de te verwachten klachten voor vandaag, ook krijg je een verwachting voor de komende vier dagen te zien. Met het Pollenjournaal kom je te weten welke bollen, grassen en kruiden er op dit moment in bloei staan. Ook kun je je eigen klachtenscore toevoegen en zien waar andere mensen last van hebben.

Hooikoortsradar

Pollennieuws

Met Pollennieuws krijg je een kaart van Nederland te zien, inclusief de verwachtingen van de klachten. Bovendien is er een kalender aanwezig waarop je kunt zien welke pollen er precies wanneer in de lucht hangen. Er is tevens een nieuwspagina. Daar worden artikelen geplaatst over welke planten momenteel in bloei staan. Verder kun je helpen in de informatievoorziening door aan te geven wat je klachten zijn.

AllerGoGo

AllerGoGo is een hooikoortsapplicatie  voor kinderen tussen de zeven en zestien jaar. Deze app biedt een digitaal figuurtje genaamd Allergotchi aan. Dit figuurtje reageert op het kind dat de app gebruikt: is het kind ziek, dan is Allergotchi ook ziek; krijgt het kind medicijnen, dan krijg het poppetje ook z’n medicijnen. Dit is voor kinderen een leuke en tevens leerzame manier om om te gaan met hooikoorts.

Allergogo

Buienradar

Buienradar is een app die je mogelijk al op je telefoon hebt staan voor andere doeleinden. Maar er is ook een pollenkaart aanwezig. Daarop kun je zien hoe het is gesteld met de hooikoortsklachten in Nederland. Elke regio krijgt een eigen score van één tot tien: hoe hoger de score, hoe erger de klachten.

A.Vogel Hooikoorts & Pollen App

Met de (niet-homeopathische) app van A. Vogel kun je zien wat de verwachtingen zijn voor de komende vijf dagen. Ook kun je zien hoeveel pollen er verwacht worden, per boom- of grassoort. Verder kan de app gebruikmaken van gps (mits je daar toestemming voor geeft), waardoor er een afgestemde verwachting kan worden gegeven voor de locatie waar je je op dat moment bevindt.

0 Reactie(s) op: 5 apps die je helpen bij hooikoorts

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.