4,3 miljoen Nederlanders in bezit van tablet

Door: Elmar Rekers | 13 december 2012 16:00

iPad

Het aantal Nederlanders met een tablet is gestegen naar 4,3 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK. 34 procent van alle personen (van 13 jaar en ouder) die toegang tot internet hebben, beschikken over een tablet.

In 2012 kwamen er in totaal 2,5 miljoen nieuwe tabletgebruikers bij. Dit zal volgens GfK eind 2012 nog verder oplopen, aangezien ruim een half miljoen mensen aangeeft met de feestdagen een tablet cadeau te willen doen. In december 2011 waren slechts 1,7 miljoen mensen in het bezit van een tablet.

iPad

De cijfers zijn afkomstig uit het Trends in Digital Media-onderzoek. Het rapport verschaft inzicht in het gebruik van smartphones en tablets, en het mediagebruik op deze apparaten. De meeste tabletgebruikers hebben volgens GfK nog steeds een iPad (60 procent), maar het totale aandeel van Apples tablet loopt wel verder terug. Samsung wint terrein en groeit met 9 procent.

Ook zit het aantal smartphonebezitter nog altijd in de lift. Liepen eind 2011 zo’n 6 miljoen Nederlanders met een slim mobieltje rond, eind 2012 zijn dat er 7 miljoen. “Mensen hebben steeds meer apparaten waarmee ze internetten”, meldt GfK in het rapport. “47 procent heeft zelfs drie of meer apparaten in zijn bezit.”

Facebook

Ook blijkt uit het rapport dat Facebook nog altijd flink in de lift zit. Inmiddels heeft 66 procent van de Nederlanders een profiel op Facebook. Een jaar eerder was dit nog 52 procent. Het aantal gebruikers van Twitter stijgt eveneens: van 21 procent in 2011 naar 26 procent in 2012.

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van een steekproef onder Nederlanders van 13 jaar of ouder die gebruik maken van internet. In totaal zijn 854 mensen ondervraagd.

0 Reactie(s) op: 4,3 miljoen Nederlanders in bezit van tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.