3 RSS-readers voor de iPhone en Android

Door: rob-smithers | 27 april 2012 12:03

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Het is niet makkelijk om alle artikelen te volgen die dagelijks op het web worden geplaatst. Gelukkig is hier als sinds 1997 een oplossing voor: RSS. En daar zijn natuurlijk ook apps voor.

Met een RSS-reader is het mogelijk om in één keer updates van veel verschillende websites binnen te halen. Wat is nu de beste manier om dit te doen op een telefoon of tablet? Op die vraag kan wellicht een antwoord worden gevonden in de onderstaande vergelijking, waarin de RSS readers Feedly, Google Currents en Reeder zijn getest en vergeleken.

Feedly

Feedly is een strakke RSS-reader die het voornamelijk moet hebben van het frisse uiterlijk. Artikelen worden per tabblad met foto's ingeladen. Hierdoor geeft de app echt het gevoel van een digitaal magazine. Feedly kan worden gekoppeld aan een Google account, waardoor bestaande RSS feeds eenvoudig kunnen worden geïmporteerd. Ook is het mogelijk Tumblr met de app te laten samenwerken, waardoor de gegevens hiervan ook in Feedly worden weergegeven. Een nadeel aan Feedly is dat de app geen volledige artikelen ophaalt, maar enkel de gegevens uit de RSS-feed toont. Voor volledige artikelen moet je toch naar de website waarop het artikel staat.

+ Strakke vormgeving

- Haalt geen volledige artikelen op

Beschikbaar voor: iOS en Android (ook browserextensies voor Chrome, Safari en Firefox beschikbaar)

Prijs: Gratis

0 Reactie(s) op: 3 RSS-readers voor de iPhone en Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.