25 handige tips voor iOS 8

Door: Evi Maquoi | 21 februari 2015 10:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

21 Overzicht van alle bijlagen in Berichten

Een erg kleine vernieuwing in de app Berichten is de mogelijkheid om een overzicht op te vragen van de verschillende bijlagen die je naar iemand hebt gestuurd. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt controleren welke vakantiefoto's je nu al naar je ouders of vrienden hebt gestuurd. Open Berichten en ga naar een specifiek bericht van iemand. Tik bovenaan in de hoek op Details en scrol naar beneden om een overzicht van alle verstuurde bijlagen (foto's en video's) te controleren.

Via Berichten kun je bekijken welke foto's je in het verleden al hebt gestuurd.

22 Interactieve meldingen

Dankzij de zogenoemde interactieve meldingen kun je reageren op sms'jes, e-mails, agenda-uitnodigingen, Facebook-berichten en herinneringen zonder een andere app te verlaten. Als er bijvoorbeeld een nieuw bericht binnenkomt, kun je erop tikken en onmiddellijk een antwoord versturen. Vervolgens kun je gewoon verdergaan met de app die geopend was.

Snel een sms'je beantwoorden terwijl Safari geopend blijft? Dat kan.

23 Tijd om te vertrekken!

Het is een oude gewoonte om telkens bij een afspraak in Agenda ook de locatie neer te pennen. Sinds iOS 8 is er de handige feature om een melding te ontvangen als het tijd is om naar je afspraak te vertrekken. Dit doe je als volgt: nadat je de precieze locatie van je afspraak ingevoerd hebt, schakel je Reistijd in en kies je een van de standaardtijden. Vervolgens heb je bij Melding de keuze tussen Als reistijd begint, 5 minuten vóór reistijd, 15 minuten vóór reistijd enzovoort.

Heb je een hekel aan te laat komen? Voer dan de reistijd in voor elke afspraak en je krijgt op tijd een melding.

24 Zwevende e-mails

Je bent een e-mail aan het tikken en dan moet je plotseling even iets opzoeken in je inbox... In het verleden was je dan verplicht om je bericht op te slaan als concept. Sinds iOS 8 zweven nieuwe berichten boven je mailbox. Tik bovenaan op het bericht en veeg het simpelweg naar beneden om naar je mailbox terug te keren. De e-mail blijft dan onderaan hangen. Met één tik kun je verder schrijven. Je mag de app zelfs sluiten.

Even iets opzoeken in je mailbox terwijl je een e-mail opstelt? Dan zwier je het bericht gewoon even naar beneden.

25 Weeknummer in Agenda

Heel wat bedrijven werken met weeknummers. Aangezien die niet standaard in iOS zaten, was je in het verleden genoodzaakt om ze als externe kalender te importeren. Nu zit de functie wel gewoon in iOS 8 ingebakken. Ga naar Instellingen / Mail, Contacten, Agenda en scrol naar beneden tot je Agenda ziet staan. Schakel Weeknummers in.

Het weeknummer verschijnt bovenaan in beeld naast de datum.

0 Reactie(s) op: 25 handige tips voor iOS 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.