25 handige tips voor iOS 8

Door: Evi Maquoi | 21 februari 2015 10:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

13 Foto's sneller opsporen

Heb je ook zo'n grote fotocollectie op je iPhone? Met behulp van Verzamelingen kun je snel navigeren door maanden of zelfs jaren. Ben je op zoek naar één specifieke foto en heb je geen flauw benul wanneer je die ook alweer gemaakt hebt? Er zit nu een knop met een vergrootglas in Foto's zodat je ook op locatie kunt zoeken. Deze functie werkt tot op straatniveau nauwkeurig. Erg handig als je bijvoorbeeld snel een afbeelding van het Leidseplein in Amsterdam wilt terugvinden. Met het hartje onder elke foto kun je je favoriete foto's taggen.

Foto's zoeken op basis van locatie is een fluitje van een cent.

14 Automatisch oude berichten verwijderen

Open de app Berichten en scrol eens helemaal naar beneden. Als je honderden berichten bewaard hebt, is het hoog tijd om op te ruimen. Dat kan handmatig door gesprek per gesprek naar links te vegen of door op Wijzig in de linkerbovenhoek te tikken, verschillende berichten aan te vinken en daarna op Verwijder te tikken. Via Instellingen / Berichten / Bewaar berichten kun je nu ook instellen dat je sms'jes automatisch worden verwijderd na 30 dagen of na 1 jaar. Wil je dat niet? Dan laat je dit gewoon op Permanent staan.

Je kunt berichten ouder dan 30 dagen of 1 jaar automatisch laten verwijderen.

15 Flyover-tour

Apple heeft ook 3D Flyover-tours toegevoegd aan de app Kaarten. Tot nu toe trouwens alleen nog voor grote steden. Als je bijvoorbeeld naar Parijs, Helsinki of Barcelona zoekt, zie je dat er onder de zoekbalk 3D Flyover-tour verschijnt. Tik op Start om een virtuele helikoptervlucht over de stad te starten. Let er wel op dat je een stabiele en snelle internetverbinding (wifi of 3G) nodig hebt om deze modus te gebruiken. Op zoek naar een speciaal monument of park? Ook hier zijn 3D Flyover-tours van beschikbaar. Zoek zeker eens naar de Eiffeltoren of National Yosemite Park.

Dankzij Flyover kun je een virtuele helikoptervlucht maken boven een grote stad.

16 Medische ID

Ben je allergisch voor een medicijn? En wie moet er gewaarschuwd worden in geval van nood? Via de gloednieuwe app Gezondheid kun je niet alleen je beweging en gezondheid tracken, je kunt ook een medische ID aanmaken voor noodgevallen. Open de app Gezondheid en tik rechts onderaan op Medische ID. Hier kun je onder andere je naam en geboortedatum invoeren, eventuele medische aandoeningen, aantekeningen of allergieën noteren en contacten instellen voor noodgevallen. Door Toon bij vergrendeling in te schakelen, kan je medische ID zelfs worden weergegeven als je telefoon is vergrendeld. Je vindt deze dan via Noodgeval / Medische ID.

De hulpverlener die je telefoon vindt in geval van nood, moet natuurlijk wel weten waar hij moet zoeken naar jouw Medische ID.

0 Reactie(s) op: 25 handige tips voor iOS 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.