25 handige tips voor iOS 8

Door: Evi Maquoi | 21 februari 2015 10:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

05 Timelapse video

Voor de fans van de zogenoemde timelapse filmpjes is er goed nieuws. Zij hebben nu geen aparte app meer nodig, maar kunnen de standaard Camera-app gebruiken. Open Camera en veeg onderaan naar links tot je Tijdsverloop ziet. Zet je iPhone ergens neer of gebruik indien mogelijk een statief en start de opname met de rode knop. Je iPhone zal dan om de twee seconden een foto maken en daar een videofragment van maken. Handig om bijvoorbeeld wolkenpartijen in een mooi landschap op versnelde manier weer te geven.

Met de standaard Camera-app leg je dreigende wolkenpartijen schitterend vast.

06 Alarm voor belangrijke e-mails

Door je e-mails als push in te stellen, krijg je bij elk nieuw bericht onmiddellijk een melding. Niet iedereen stelt dit in, omdat het veel van je batterij vereist en het vaak storend is om bij elk nieuw bericht een piepje te horen. Sinds iOS 8 kun je voor een specifiek bericht een alarm instellen. Verwacht je bijvoorbeeld een antwoord op een belangrijke e-mail, dan tik je tijdens het opstellen van het bericht op de knop met het belletje in het vak Onderwerp. Bevestig je keuze met Laat mij weten. Zodra iemand op dit bericht antwoordt, krijg je een melding.

In iOS 8 krijg je een melding als je een reply op een belangrijke e-mail ontvangt.

07 Uitgebreide fotobewerking

De edit-functie van Foto's is flink onder handen genomen. Kies een bepaalde foto en tik daarna in de rechterbovenhoek op Wijzig. Met het eerste pictogram kun je een foto bijsnijden en rechttrekken. Dankzij het tweede knopje kun je een van de vele filters gebruiken en met de derde knop neem je onder andere Licht en Kleur onder handen. Tik bijvoorbeeld op Licht om de Belichting, het Contrast of het Zwartpunt te wijzigen. Voer je wijzigingen door met de knop Gereed.

De mogelijkheden om je foto te bewerken zijn een stuk uitgebreider geworden.

08 iCloud Drive instellen

iCloud Drive is een prima Dropbox-alternatief waar je allerlei types bestanden veilig kunt bewaren om ze op elk moment te openen via je iOS-apparaat of computer. Als je een Mac met OS X Yosemite gebruikt, kun je iCloud Drive via de Finder bereiken; op computers met Windows 7 of hoger kom je via www.icloud.com aan je bestanden. Handig is dat je - zoals in Dropbox of Google Drive - zelf mappen kunt aanmaken. Je stelt de functie op je iPhone in via Instellingen / iCloud / iCloud Drive.

Met iCloud Drive heb je een clouddienst voor allerlei bestanden.

0 Reactie(s) op: 25 handige tips voor iOS 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.