15 iPad-apps voor (ver)bouwers

Door: Evi Maquoi | 26 mei 2015 08:23

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Bouwen? Verbouwen? Herinrichten? Klussen? Verhuizen? Je iPad is de ideale tool om inspiratie op te doen, plannen te tekenen, tips en trucs te verzamelen of instructiefilmpjes te bekijken. We schotelen je onze 15 favoriete apps voor.

MagicPlan ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 57 MB

Nadat je je iPad geijkt hebt, door het zonder hoes op een horizontaal oppervlak te leggen, kan MagicPlan je kamers meten en tekenen aan de hand van foto's. Door aan te geven waar vloer, plafond, hoeken en deuren staan, kan de app elke ruimte visualiseren op een plattegrond. Het vergt in het begin wel wat oefening, maar na een poosje heb je in enkele minuten een kamer gedigitaliseerd. De app en bijhorende instructievideo's zijn in het Nederlands beschikbaar. Ideaal als je - bijvoorbeeld bij een oud huis - geen digitale plattegrond beschikbaar hebt. Let wel, om je plattegrond te exporteren moet je betalen via in-app-aankopen (diverse bedragen/opties).

Onder_dak *****

Prijs: Gratis

Omvang: 193 MB

Wil je een huis verbouwen, maar heb je geen idee hoe je daar precies aan moet beginnen? Architect Peter Vermeulen en interieurarchitect Kristof Gregoire nemen je stap voor stap mee in een interactief renovatieverhaal. De app is een verlengstuk van het boek Slim Verbouwen en legt je in acht fases de belangrijkste stappen uit van de volledige renovatieflow. De app is visueel erg mooi en is voorzien van erg veel nuttige informatie. Aan de hand van de rode knoppen kun je de stijl van bepaalde ruimtes in huis zelfs aanpassen. Mooi!

Wonen.nl ****

Prijs: Gratis

Omvang: 5,9 MB

Het maakt niet uit of je nou je badkamer, keuken, berging, tuin of volledige woning onder handen wilt nemen: in de digitale magazines van Wonen.nl vind je tonnen inspiratie. De app reikt een uitgebreid assortiment woonmagazines aan die je stuk voor stuk volledig gratis kunt downloaden. Er zit al wel wat interactiviteit in de verschillende edities, maar dat kan volgens ons nog een tikkeltje beter. Houd er bovendien ook rekening mee dat het downloaden van een blad flink wat tijd in beslag neemt.

Waterpas gratis ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 4,8 MB

Waterpas vergeten? Dankzij de gyrometer en accelerometer kan je iPad met behulp van deze app ook dienst doen als waterpas. Gebruik je iPad tijdens het klussen om te controleren of een bepaalde balk, wand of gipsplaat wel echt recht staat. Heb je een bepaalde hoek voor een wand of dak nodig? Ook dat is eenvoudig af te lezen. Je kunt trouwens eenvoudig switchen tussen een horizontale, verticale of dubbele waterpas. Vind je de advertenties storend? Dan kun je die laten verdwijnen door middel van een eenmalige in-app-aankoop.

0 Reactie(s) op: 15 iPad-apps voor (ver)bouwers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.