13 onmisbare iPad-apps voor sysadmins

Door: brian-chee | 18 mei 2012 14:04

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

De tijd dat IT-ers rondliepen met een riem vol gereedschap en een reeks pennen in de borstzak is nu toch echt wel voorbij. In plaats daarvan grossieren ze in onmisbare apps. En wel deze.

SNMPmon

Test je SNMP-configuratie zonder meteen je hele enterprise monitoring systeem op te hoeven starten. SNMPmon geeft je de configuratiegegevens van al je routers, switches en servers, en biedt je meteen een snelle en simpele manier om de SNMP OID (Object Identifier) in te duiken. Zo kun je je eigen SNMP queries maken als een MIB (Management Information Base) niet of niet volledig beschikbaar is. Dit tooltje is vooral handig als je de configuraties van je apparatuur gaat upgraden van SNMP 1 of 2 naar het veel veiliger SNMP 3.

SNMPmon 5.3.0

Prijs: € 3,99

Ontwikkelaar: Marcio Almeida

Geschikt voor: iPhone en iPad, iOS 4.0 en later

NetScanner

Alleen voor dit SNMP-tooltje is het al bijna de moeite waard om een iPad aan te schaffen. NetScanner is eenvoudiger te gebruiken dan de meeste SNMP query tools die voor Windows en Mac beschikbaar zijn. Voer gewoon je SNMP-gegevens in en scan het subnet. Als je meerdere identiteiten gebruikt, kan NetScanner ze allemaal voor je proberen als je een query opzet. Als je al bent overgestapt op SNMP 3 toont NetScanner een enorme hoeveelheid informatie over je lokale netwerkapparatuur, en het voegt apparaten buiten je lokale netwerk toe op basis van IP, range of subnet. Zelfs zonder een volledige set inloggegevens vindt NetScanner allerlei apparaten op je netwerk en geeft het je standaardinformatie zoals de leverancier en het type apparaat. Het toont zelfs alle open poorten, dus een aparte poortscanner heb je niet meer nodig.

NetScanner 2.7

Prijs: € 5,99

Ontwikkelaar: Free Range Developers

Geschikt voor: iPad, iOS 5.1 en later

0 Reactie(s) op: 13 onmisbare iPad-apps voor sysadmins

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.