12 gratis apps voor de beurs (nu het nog kan)

Door: kristian-van-tuil | 08 augustus 2011 13:08

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Twitter

Een goede manier om het meest actuele nieuws te volgen is via Twitter. Voor Windows zijn er voldoende goede clients beschikbaar, maar ook mobiel kunnen je de 'twitterverse' op allerlei mogelijke manieren volgen. Voor iOS zijn met name Twitter (iPhone / iPad) en Tweetdeck (iPhone) prettige apps om het laatste nieuws te kunnen volgen, alhoewel dit ook prima gaat via de mobiele website van het microblog. Op BlackBerry gooit de standaard Twitter-app ook hoge ogen, maar voor Android kun je het beste bij Seesmic of Tweetdeck zijn als je ook meerdere accounts wilt volgen.

Voorbeelden van interessante twittergebruikers om in deze roerige tijden te volgen zijn @rietbergen (financieel journalist NOS), @hellahueck (presentatrice RTL-Z), @JDGoldBlog (nieuws over allerlei economische ontwikkelingen in de VS), @breakingnews (bij 'brekend' nieuws), @matthijsaler (directeur Alex.nl), @wmiddelkoop (journalist, ex-goudhandelaar), @LeonWillems (politiek redacteur Het Financieele Dagblad) en @RoyceTostrams ('beste analist van het jaar'). Veelgebruikte hashtags zijn #aex #beurs #crisis en #economie.

Video

Mochten zich superspannende ontwikkelingen voordoen, dan kan het interessant worden om de laatste journaal-bulletins of video-items over de financiële wereld te bekijken. Voor iOS is de NOS Journaal-app (iPhone) prettig om naar het laatste complete bulletin te kijken. Mocht er daadwerkelijk een grote bank of een munt omvallen, dan is de kans groot dat je dit via het kanaal Politiek 24 of Journaal 24 live met de app kunt bekijken.

Op de iPad is qua Nederlands videonieuws de app van RTL Nieuws een aanrader. Niet alleen is de app mooi vormgegeven en het nieuwsoverzicht compleet, ook kent de app (fragmenten van) de belangrijkste nieuwsitems van die dag. Live televisie kun je het beste bekijken via de app van Justin.tv (iPhone), al loopt de kwaliteit van het aanbod daar flink uiteen en stroken veel streams niet met geldende auteursrechten.

Conclusie

Je kunt het allerlaatste nieuws rond de beurs en de financiële wereld op vele manieren mobiel volgen. Zowel voor actuele koersinformatie, het laatste nieuws en video zijn allerlei gratis apps beschikbaar die je op de hoogte houden van de staat van de internationale economie en/of jouw eigen aandelenportefeuille. Laten we met elkaar hopen dat de totale ineenstorting van de industriële wereld zoals we die nu kennen uitblijft. En anders heb je na het lezen van dit artikel geen excuus meer om te zeggen dat je dit niet had zien aankomen.


0 Reactie(s) op: 12 gratis apps voor de beurs (nu het nog kan)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.