10 sites en gadgets in hun prille jeugd (update)

Door: volkert-deen | 11 november 2011 14:37

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8
  9. pagina 9
  10. pagina 10
  11. pagina 11

Kijk mee hoe klein grote merken ooit zijn geweest - en hoe snel je in de IT van totaal onbekend tot oudgediende kunt transformeren.

Alle succesnummers in het IT-landschap zijn ooit klein begonnen. Dat geldt voor mensen, maar ook voor websites en, bijvoorbeeld, smartphones. De ontwikkelingen in onze tak van sport gaan tegelijkertijd zo snel dat je al na een paar jaar kunt terugblikken op gevestigde namen om tot je verbazing te ontdekken dat ze toen nog niet meer waren dan een aarzelende aanzet; digitale kikkervisjes, als het ware. Kijk met ons mee waar de grote namen van nu vandaan zijn gekomen en verbaas je hoe snel de tijd vliegt in IT-land.

Facebook, 2004

Iedereen die de film The Social Network heeft gezien, weet dat Mark Zuckerberg in 2003 de basis heeft gelegd voor Facebook in zijn studentenkamertje op Harvard. Alleen heette het toen nog "The Facebook" en was het puur bedoeld als een heel basale contactpagina voor studenten en studentes aan een beperkt aantal universiteiten en hogescholen. Ook Zuckerberg kon toen niet vermoeden dat zijn adreslijst de basis zou zijn voor een sociale netwerksite met inmiddels meer dan 800 miljoen actieve gebruikers en een omzet van naar schatting 4,27 miljard dollar - en een marktwaarde die zomaar nog eens 20x hoger kan uitpakken als Mark het spul komend jaar alsnog naar de beurs brengt.

0 Reacties op: 10 sites en gadgets in hun prille jeugd (update)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord