De 10 beste gratis games voor je iPhone

Door: Niels van der Helm | 04 augustus 2015 19:47

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De iPhone en iPad zijn ideale gadgets voor het spelen van leuke games. Hier is een overzicht met de tien beste gratis games voor je iPhone en iPad. Alle games zijn volledig gratis te downloaden uit de App Store, al kan je in sommige apps wel aanvullingen kopen voor de volledige ervaring.

Matchsticks

Genre: Puzzelgame

Matchsticks is een leuke breinbreker om je hersenen te testen op je iPhone of iPad. Boven het speelveld worden ieder level een opdracht gegeven om één of meerdere lucifers te verplaatsen, zodat er volledige figuren ontstaan. Door het goed uitvoeren van deze opdrachten kom je verder in de game. Mocht je de uitkomst zelf niet zien, kan je door middel van een gelimiteerd aantal hints toch achter het juiste antwoord komen. Lees ook: De 22 beste games voor je iPad.

Een nadeel is dat de levels regelmatig onderbroken worden door reclames. Zijn je hints op, dan kan je deze in pakketten kopen. Het kleinste pakket kost je € 1,99.

De breinbreker voor iPhone en iPad.

Wood Block

Genre: Puzzelgame

Wood Block is een game waarin jouw ruimtelijk inzicht wordt getest. Je krijgt een speelveld met een aantal vormen die precies in het speelveld passen. De vormen kunnen niet gedraaid worden. Wanneer je de op oplossing niet ziet kan je aan de hand van tips alsnog achter de oplossing komen. Je verliest per hint wel een ster, die je echter terug kan verdienen door het level simpelweg opnieuw te spelen.

Train je ruimtelijk inzicht

Bejeweled Blitz

Genre: Puzzelgame

Bejeweled Blitz is het standaard Bejeweled-spel dat al jaren op verschillende computers en smartphones gespeeld kan worden. Hierdoor is het gemakkelijk te spelen en weet iedereen direct wat zij moeten doen. Je hebt wel een Facebookaccount nodig om te kunnen spelen.

Iedere dag krijg je één keer de kans om een draai aan het rad te geven voor extra punten. Als je dit meerdere keren per dag wil doen, worden extra kosten in rekening gebracht. Je kunt minimaal 5 extra spins kopen voor € 0,99.

Een gouden oude in een nieuw jasje.

Crossy Road

Genre: Adventuregame

Crossy Road is een simpel vormgegeven game waarin je met een vogel over drukken wegen, treinovergangen en water moet zien te steken zonder dat je geraakt wordt door het verkeer of in het water valt. Naast de simpele vormgeving is de gameplay ook gemakkelijk te begrijpen.

Wel kan het zijn dat de game af en toe hapert als je aan het spelen bent.

Steek voorzichtig over en kijk uit!

Down the Mountain

Genre: Adventure game

Met een poppetje spring je een over vlakken die gezamenlijk een heuvel vormen. Je kunt niet te lang op een vlak blijven staan, want de vlakken vallen na een aantal seconden naar beneden. Verder zijn er verschillende obstakels: De betekenis van deze obstakels wordt in het eerste level uitgelegd. Je krijgt doelen die je in een level moet behalen, voordat je door kunt naar het volgende.

Het nadeel van Down the Mountain is dat de gameplay soms niet zo goed reageert op het drukken van je vingers, waardoor het poppetje de verkeerde kant op kan gaan.

Avontuurlijk van de berg.

0 Reactie(s) op: De 10 beste gratis games voor je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.