10 handige tips voor de Agenda-app in iOS

Door: ben-patterson | 17 juni 2015 09:45

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De vereenvoudigde Agenda-app voor iOS is zo simpel dat je bij het uitvoeren van de meeste elementaire taak - je weet wel, het controleren van je afspraken op een bepaalde dag - in de war kunt raken.

Het delen van een agenda met een vriend kan een soort puzzel lijken totdat je weet op welk klein, onopvallend knopje je moet drukken - hetzelfde geldt voor het bekijken van de volledige week, het bekijken van een lijst met al je aanstaande events of het veranderen van de kleur van een specifieke agenda. Lees ook: Mac tip: Back-up je e-mail, contacten en agenda.

Lees verder voor 10 tips die je zullen helpen om aan Agenda gewend te raken, plus een aantal geavanceerde trucs voor het instellen van standaard waarschuwingstijden, het omgaan met tijdzones, het synchroniseren van een agenda die niet van iCloud afkomt en meer.

1. Switchen tussen de Dag- en de Lijstweergave

Als je in Agenda op je iPhone op een datum drukt, krijg je een uitgebreide weergave van je dagelijkse afspraken te zien - scrol omhoog of omlaag om te zien welke uren vrij zijn en welke zijn volgeboekt, waarbij elk event een kleurcode heeft afhankelijk van de agenda waaraan het is toegekend. Swipe heen en weer om de volgende dag of de laatste te zien of druk op de Terug-knop om je volledige maand te zien.

De vernieuwde iOS Agenda-app heeft de Lijstweergave niet overboord gegooid. In plaats daarvan is het gewoon lastig te vinden.

Dat is allemaal leuk, maar iPhonegebruikers met een oudere versie van Agenda vragen vaak wat er gebeurd is met de handige Lijstweergave - de weergave waarmee je al je aanstaande events in een oogopslag kunt zien in een compacte lijst. Door simpelweg te vegen kon je door dagen, weken en zelfs maanden heen scrollen.

Goed nieuws: Apple heeft deze Lijstweergave niet uit Agenda verwijderd. Het is gewoon lastig te vinden.

Tegenwoordig is er een Lijst-knop. In de Dagweergave zul je in de rechterbovenhoek van het scherm deze knop zien staan (hij lijkt op een lijst met opsommingstekens), links van de Search-knop. Druk erop en je aankomende events zullen georganiseerd worden in één grote lijst waar je doorheen kunt scrollen.

Opmerking: Er is geen Lijst knop in de iPad-versie van Agenda - in plaats daarvan zul je het moeten doen met de Maand weergave die details over de events op de losse dagen laat zien.

2. Event gegevens vanaf de Maand weergave bekijken

De standaard Maandweergave in Agenda voor iPhone biedt een leeg, niet erg behulpzaam raster met data - druk op een datum en je krijgt de uitgebreide Dagweergave te zien. Wil je de hele maand weer zien? Dan moet je op de Terug-knop drukken.

Druk op de Details knop om vanuit de Maand weergave een lijst met dagelijkse events te zien.

Dat is de routine, tenzij je de Details-knop gebruikt die - ongeveer zoals de Lijst-knop - naast de Search-knop verstopt zit in de rechterbovenhoek van het scherm.

Druk op de Details-knop en er verschijnt een lijst met events voor de geselecteerde datum, waarbij de rest van de maand nog steeds zichtbaar is. Druk op een andere dag van de maand en de events voor die dag komen tevoorschijn. Je kunt zelfs van maand veranderen door omhoog of omlaag te swipen.

3. Je hele week bekijken op je iPhone

De iPadversie van de Agenda-app heeft vier duidelijk aangegeven weergaves waaruit je kunt kiezen: Dag, Week, Maand en Jaar. Op de iPhone zijn de Dag-, Maand- en Jaarweergaves redelijk eenvoudig te vinden, maar hoe zit met met de Weekweergave?

Kun je geen wekelijkse weergave vinden in de iOS Agenda-app op je iPhone? Probeer je iPhone in de landschaporiëntatie te houden.

Simpel - houd je iPhone gewoon in de landschaporiëntatie. Dan wordt je week ineens zichtbaar, welke weergave je ook aan het bekijken was.

4. Agenda events verslepen

De meest voor de hand liggende manier om de tijd van een event aan te passen in Agenda is door erop te drukken en de start- en eindtijd te wijzigen, maar er is een veel eenvoudigere manier.

Het is veel eenvoudiger om een event te verslepen in de iOS Agenda-app.

Houd een event gewoon ingedrukt totdat het pulseert en sleep het naar de gewenste plek in je agenda. Je kunt ook één van de handvatten aan de boven- of onderkant van een event gebruiken om het te verlengen of te verkorten.

5. Siri vragen om een event toe te voegen of te wijzigen

Als je een afspraak in je agenda wilt toevoegen of wijzigen zonder te hoeven drukken, kun je het gewoon aan Siri vragen.

Siri kan afspraken toevoegen, verwijderen en aanpassen in Agenda voor iOS.

Zo kun je zeggen: "Add a meeting to my calendar" of "move my 12:00 p.m. meeting" en Siri doet de rest, waarbij je misschien een paar vragen zult moeten beantwoorden.

Vanaf iOS 8.3 kun je Siri ook in het Nederlands gebruiken.

1 Reactie(s) op: 10 handige tips voor de Agenda-app in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 juli 2015 13:57 Lieve Nus
    Je kan op iPad zeker wel de lijstweergave gebruiken, die zit nl. gewoon onder de knop met het vergrootglas. Er is enkel geen knop "lijstweergave" !
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.