'iPhone veranderde ontwikkeling Android' (foto's)

Door: henk-jan-buist | 07 mei 2012 14:47

Nieuws

De allereerste versie van Android zag er heel anders uit dan hoe het uiteindelijk is geworden. Een nooit verschenen protoversie van Android is door een ontwikkelaar op de foto gezet.

De Ierse ontwikkelaar concludeert dat de komst van iPhone de ontwikkeling van Android een andere kant opstuurde. “Dit prototype past eerder in de wereld van Symbian of BlackBerry", stelt hij op zijn blog. “Het is niet moeilijk om te zien dat de iPhone de manier waarop fabrikanten dachten veranderde, zodat iedereen opnieuw begon met ontwerpen."

Nauwelijks herkenbaar

Het toestel van HTC uit 2007 - dat nooit commercieel verkrijgbaar was - heeft geen Wi-Fi of 3G-antenne. Ook een micro-usb-aansluiting ontbreekt. De software is nauwelijks herkenbaar als Android. Het homescreen heeft bijvoorbeeld geen snelkoppelingendock onderaan in beeld en widgets ontbreken. Navigatie gaat met het toetsenbord en een D-pad, in plaats van met de vinger.

De T-Mobile G1 (ook bekend als HTC Dream) was de eerste Android die in de winkel te koop was. Het grote verschil met dit prototype is dat de G1 - ondanks de aanwezigheid van een toetsenbord - gemaakt was voor touch-input. Wat aansturing en interface betreft was deze commerciële smartphone een flinke stap verwijderd van deze oer-Android.

0 Reactie(s) op: 'iPhone veranderde ontwikkeling Android' (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.