'Eerste Amazon-tablet heeft 7 inch scherm'

Door: tonie-van-ringelestijn | 05 september 2011 09:44

iPad

Amazons eerste Android-tablet krijgt een 7 inch touchscreen en heeft alleen Wifi. Hij zou 250 dollar gaan kosten.

Een redacteur van Techcrunch zegt als eerste journalist een prototype van de tablet, die eenvoudigweg Amazon Kindle zal heten, in handen te hebben gehad. Het apparaat heeft een 7 inch touchscreen, flink kleiner dus dan dat van de iPad. De redacteur mocht geen foto's maken van het nieuwe apparaat, dat mogelijk pas in november te koop is. De opvolger van de e-reader Kindle heeft een lcd-touchscreen en geen scherm met eInk meer. De tablet heeft geen ingebouwde camera's.

De 7 inch Kindle-tablet kost volgens Techcrunch 250 dollar, ongeveer de helft van de prijs van de iPad, de grote rivaal voor de amazon-tablet. Eerst was Amazon van plan om tegelijkertijd met de 7 inch tablet ook een 10 inch variant op de markt te brengen. Amazon zou echter deze zomer de 10 inch tablet hebben uitgesteld naar begin volgend jaar. De eerste versie van het apparaat biedt alleen Wifi. Amazon praat nog met telecombedrijven over de introductie van een 3g-versie.

Android-fork

Amazon gebruikt op het apparaat een aangepaste, eigen versie van Android. Het systeem ziet er volgens Techcrunch 'totaal anders uit' dan het huidige Android Honeycomb. De interface is zwart, donkerblauw en oranje, en op het hoofdscherm is een carrousel te zien die werkt als Cover Flow in iTunes voor het weergeven van allerlei content, zoals e-books en muziekalbums.

De tablet biedt integratie van verschillende Amazon-diensten. Zo is de ebookstore beschikbaar, net als de muziekdienst Cloud Player, video-app Instant Video en Amazons eigen Android Appstore. Google's Android Market zou niet beschikbaar zijn. Ook Google-apps ontbreken. Volgens Techcrunch is de Kindle-versie van Android gebouwd bovenop een oude Android-versie, bijvoorbeeld 2.2.

Maar 6 GB opslagruimte

Over de hardware meldt Techcrunch dat de Amazon-tablet een single-core processor heeft en maar 6 GB intern opslaggeheugen. Veel is dan ook gericht op opslaan van multimedia en gegevens op Amazons clouddiensten. Of het apparaat ook een microsd-ingang heeft is nog onduidelijk. Er is wel een micro-usb-poort aanwezig. De achterkant van het apparaat heeft een rubberen feel, net als bij de Playbook van RIM.

Amazon zou de tablet willen promoten door kopers een gratis abonnement op Amazon Prime te geven. Deze dienst, die normaal gesproken 79 dollar per jaar kost, biedt gebruikers onder meer gratis verzending binnen twee dagen en toegang tot de videodienst Instant Video.

Miljoenen

Onderzoeksbureau Forrester voorspelde vorige week nog dat Amazon, mits zijn tablet een scherpe prijs krijgt, dit jaar nog 3 tot 5 miljoen exemplaren van het apparaat moet kunnen verkopen.

Amazon zou ook werken aan een hybride-apparaat met zowel een eInk-scherm als een lcd-touchscreen, maar dat apparaat zou nog lang niet af zijn.

0 Reactie(s) op: 'Eerste Amazon-tablet heeft 7 inch scherm'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.