'Amazon opent aanval op Apple's iPad'

Door: rene-schoemaker | 01 september 2011 09:54

Nieuws

Amazon gaat met zijn tablet komend najaar Apple serieus aanvallen. Dit najaar zullen er 3 tot 5 miljoen tablets van Amazon worden verkocht en dat is meer dan wat er aan iPads over de toonbank gaat.

Tenminste, dat zegt het onderzoeksbureau Forrester, dat al anderhalf jaar voorspelt dat Apple voor het eerst een echte krachtmeting te wachten staat op de tabletmarkt als Amazon met een tablet pc komt. Binnenkort is het dus zover. Forrester heeft nu een rapport uitgebracht dat puntsgewijs aanstreept hoe Apple dadelijk in een hoek kan worden gedrukt door Amazon.

Aan het rapport is maandenlang gewerkt, schrijft analist Sarah Rotman Epps van Forrester in haar blog. Het had al eerder kunnen worden gepubliceerd, “maar we hielden het nog even vast tot vorige week uit respect voor Steve Jobs", schrijft ze, “en we hebben grote bewondering voor zijn uitvindingen en invloed op onze cultuur."

David tegen Goliath

Ondanks dat Amazon een David is vergeleken met de Goliath Apple, is een tablet van Amazon de enig mogelijke concurrent in de markt, vindt Rotman Epps, die er wel bij zegt dat een nieuw tablet onder de 300 dollar moet worden geprijsd. Indien er vervolgens genoeg voorraad is om aan de vraag te voldoen, kan Amazon in de laatste drie maanden van dit jaar 3 tot 5 miljoen stuks slijten in de Verenigde Staten.

Volgens Forrester heeft Amazon het voordeel dat het in tegenstelling tot Apple niet afhankelijk is van het verkopen van hardware. Daarnaast zouden Original Equipement Manufacturers (OEM's) kunnen kiezen om de Amazon-diensten toe te voegen aan hun Android-besturingssysteem,. “Binnen een jaar kunnen we een heel scala aan Amazon-tablets verwachten", schrijft Forrester. Een Amazontablet met Android zou tevens veel meer ontwikkelaars voor apps aantrekken dan nu het geval is.

Prijs is essentieel

Uiteindelijk zal de prijsstelling van groot belang zijn. In het voorjaar kwamen details naar buiten over de tablet van Amazon en naast wat technische specificaties werd een verkoopprijs gesuggereerd van 349 dollar voor de 7 inch uitvoering en 449 dollar voor de 10 inch uitvoering. Dat is (iets) goedkoper dan de iPad. Maar een officieel statement van Amazon is nog altijd uitgebleven. Amazon verkoopt op dit moment zowat alle mogelijke tablets die er zijn, zelfs gebruikte HP TouchPads.

0 Reactie(s) op: 'Amazon opent aanval op Apple's iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.