Zo richt je het vergrendelscherm van je smartphone in

Door: Stefanie Katzenbauer | 07 december 2020 09:33

vergrendelscherm aanpassen
How To

Dat we ons home scherm aan kunnen passen en op kunnen leuken met een aantal widgets, weten de meesten wel. Maar wist je dat je ook je vergrendelscherm zelf in kunt richten? Hiermee maak je de toegang tot bepaalde apps of contacten een stuk makkelijker. Wil jij je vergrendelscherm aanpassen? Dat doe je zo!

Het vergrendelscherm is het scherm dat je te zien krijgt als je een keer op de aan/uit knop van je smartphone drukt. Ondanks dat we nog maar weinig aandacht besteden aan ons vergrendelscherm, onder andere vanwege de komst van vingerafdruk scanners en gezichtsherkenning, zijn er toch een paas uiterlijke aanpassingen die je hieraan kunt maken. Ga om te beginnen naar ‘Instellingen’ en kies vervolgens voor ‘Vergrendelscherm’.

Klok aanpassen

Om de grootte van je klok en het uiterlijk hiervan aan te passen, ga je onder ‘Vergrendelscherm’ naar de optie ‘Vergrendelscherm klokformaat’. Als je hierop tikt, krijg je meerdere layouts te zien. Sleep naar links om meerdere opties te bekijken en selecteer de layout die je het meeste aanspreekt. Je kunt er in sommige gevallen nog voor kiezen om andere zaken aan te passen, bijvoorbeeld de kleur van de klok of dat er een naam bij komt te staan.

vergrendelscherm aanpassen

Thema aanpassen

Bij sommige telefoons kun je ook het thema van je vergrendelscherm aanpassen. Dit is iets anders dan de eventuele afbeelding die je hiervoor hebt ingesteld. Dit thema functioneert als het ware als een extra laag over je vergrendelscherm heen en is ook altijd actief. Hier kun je onder andere aparte klokinstellingen selecteren of achtergronden voor je vergrendelscherm. Houd hierbij in gedachten dat dit wel ten koste van je batterij gaat.

vergrendelscherm aanpassen

Sneltoetsen

Via het vergrendelscherm kun je ook bepaalde sneltoetsen instellen. Bijvoorbeeld als je snel je camera op wil starten. Dit kan door bijvoorbeeld twee keer snel op de volumeknop omlaag te drukken. Kijk binnen de mogelijkheden van jouw toestel welke sneltoetsen je allemaal kunt instellen.

Meldingen

Bij je vergrendelscherm kun je ook instellen welke actie het moet doen wanneer je een melding binnenkrijgt. Zo kun je bijvoorbeeld je scherm laten oplichten met een korte animatie die de nieuwe melding onder de aandacht brengt. Per app kun je instellen hoeveel informatie wil zien bij deze melding op je vergrendelscherm. Je kunt kiezen voor: geen melding, alle meldingen of ‘gevoelige content verbergen’.

1 Reactie(s) op: Zo richt je het vergrendelscherm van je smartphone in

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 december 2020 23:28 JohnVano
    Het heet toch MacWorld? Waarom dan Android tips?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.