Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen

Door: Daan Doedens | 08 juli 2020 13:28

How To

Heb je iemand een WhatsApp-bericht gestuurd, maar heb je daar vrijwel direct spijt van? Gelukkig kun je je bericht binnen ongeveer een uur nadat je hethebt verstuurd weer intrekken. Wij leggen in dit artikel uit hoe dat werkt.

Hoe kan ik een WhatsApp-bericht verwijderen?

  • Hou je vinger op je bericht
  • Klik bovenaan op het menu dat verschijnt
  • Klik hier op het prullenbakje
  • Er staan nu twee opties Verwijder voor mezelf en Verwijder voor iedereen, bij de tweede optie zal de ontvanger het bericht niet meer kunnen zien.

WhatsApp-berichten verwijderen

Zorg eerst dat je de laatste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd. Stuur nu diegene een knullig berichtje, een foute foto, een gênante spelfout of een appje dat je eigenlijk voor iemand anders had bedoeld.

WhatsApp-berichten verwijderen
WhatsApp-berichten verwijderen
WhatsApp-berichten verwijderen

Houd je vinger nu even op het bericht en wacht tot aan de bovenkant een menu verschijnt. Druk daarna op het prullenbakje. Voorheen stonden daar twee opties: Verwijderen voor mezelf en Annuleren. Inmiddels vind je binnenWhatsAppbij een bericht dat minder dan zeven minuten oud een derde optie: Verwijderen voor iedereen. Klik erop en zowel jij als de ontvanger zullen alleen nog een melding zien met 'U hebt dit bericht verwijderd' of 'Dit bericht is verwijderd'.

Op dezelfde manier kunnen ook foto's en video's worden verwijderd. Die komen dan ook niet terecht onder het kopje Media van degene naar wie je de foto in eerste instantie stuurde. iOS-gebruikers die ontvangen media automatisch laten opslaan in hun Foto's-mapje, ontvangen wel gewoon de filmpjes en afbeeldingen die zijn verstuurd, ongeacht of het betreffende bericht met daarin de media is verwijderd uit de chat.

Hoewel je een bericht kunt verwijderen, wil dat natuurlijk niet zeggen dat die ander het bericht niet heeft gelezen. Het behoeft geen uitleg dat je je berichten dus zo snel mogelijk wil verwijderen. Je krijgt geen melding als het niet is gelukt om het bericht voor iedereen te verwijderen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.