Zo kun je docx-bestanden openen op je Mac

Docx-bestanden zijn documenten die in Office zijn aangemaakt. Deze kun je eenvoudig op je Mac openen als je Office voor Mac geïnstalleerd hebt, maar wat moet je doen als je deze software niet hebt? Hier leggen we uit hoe je zonder Office te gebruiken een docx-bestand kunt openen op je Mac.

Gelukkig is het mogelijk om dergelijke documenten te openen in de Teksteditor of in Pages. Om dit te doen moet je naar het docx-bestand navigeren en erop klikken met de rechtermuisknop. Kies vervolgens in het menu dat verschijnt de optie Openen met en selecteer in de lijst Teksteditor of Pages, afhankelijk van welke app je wilt gebruiken. Vervolgens wordt het bestand in deze app geopend. Lees ook: Office 2016 voor Mac: Mooier, efficiënter en helemaal in de cloud.

Teksteditor of Pages

Als je Teksteditor gebruikt, wordt de tekst in het document als platte tekst weergegeven. Dit betekent dat alle opmaak en afbeeldingen verloren gaan. Je kunt vervolgens zelf het bestand bewerken het als Plain Text document opslaan.

Als je het bestand in Pages opent, kun je de opmaak en afbeeldingen wel zien. Alleen vervangt OS X automatisch lettertypes die niet gevonden kunnen worden. Het kan dus dat het document er op jouw Mac toch enigszins anders uitziet dan op de computer van degene die het heeft aangemaakt.

© PXimport

In Pages kun je documenten in docx-formaat opslaan zodat ze in Office geopend kunnen worden.

Je kunt vervolgens het bestand bewerken en als Pages-bestand opslaan, of weer als docx-bestand zodat degene die je het origineel gestuurd heeft het ook weer kan openen en eraan kan verder werken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten