YouTube via Chromecast op iOS stukje makkelijker na update

Door: Martin Gijzemijter | 09 februari 2017 14:57

How To

Dat het dankzij de Chromecast supereenvoudig is om filmpjes van YouTube op je televisie te toveren hoeven we je niet te vertellen. Dat het irritant is dat je daarvoor telkens de YouTube-app moet openen ook niet. Dat laatste heeft Google met een update eindelijk verholpen.

Om een filmpje af te spelen zul je natuurlijk altijd de YouTube-app moeten openen. Het fijne van Chromecast is dat je telefoon niet de hele tijd actief hoeft te zijn om de video af te spelen, oftewel, na een tijdje gaat deze op standby. Wilde je dan snel even doorspoelen of het volume aanpassen, dan moest je daarvoor je iPhone ontgrendelen, de YouTube-app opnieuw openen en de gewenste handeling uitvoeren. Dat laatste is nu niet meer nodig. Dankzij een update van Google (en het feit dat er meer integratie mogelijk is in iOS 10) is het nu eindelijk mogelijk om YouTube-content die wordt afgespeeld via Chromecastbedienen vanuit het vergrendelscherm.

Bedienen vanuit het vergrendelscherm

Wanneer je een video aan het kijken bent, en je wilt doorspoelen, het volume aanpassen enzovoort, hoef je nu alleen nog maar je iPhone te pakken (die als het goed is vanzelf activeert bij het oppakken) en je ziet direct in beeld welke video er wordt afgespeeld, waarbij je kunt spoelen, naar de vorige of volgende video kunt navigeren of het volume aan kunt passen. Dat laatste kan ook aan de hand van de volumeknoppen aan de zijkant van je iPhone.

Apple Watch

En voor bezitters van een Apple Watch is er extra goed nieuws, dezelfde mogelijkheid is er nu ook voor het horloge van Apple (maar dan niet vanuit een vergrendelscherm). Om YouTube te bedienen met je Apple watch, open je het Dock en veeg je opzij tot je Huidige ziet. Er verschijnt nu linksboven een pictogram dat aantoont dat je bent verbonden met de YouTube-app, en vanaf dat moment kun je wat er te zien is op televisie eenvoudig besturen.

0 Reactie(s) op: YouTube via Chromecast op iOS stukje makkelijker na update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.