Zo fix je trage wifi in macOS Sierra

Door: Martin Gijzemijter | 21 december 2016 12:18

How To

macOS Sierra is inmiddels alweer enige tijd op de markt en heel veel bugs zijn er (gelukkig) nog niet opgedoken. Wat wel veel mensen opvalt is dat de draadloze verbinding sinds de upgrade naar macOS Sierra tergend langzaam is. Goed nieuws: dat hoeft niet!

Het kan natuurlijk gewoon zijn dat je draadloze verbinding niet zo snel is, maar als je wifi voor de upgrade redelijk snel was en na de upgrade niet meer vooruit te branden is, dan komt dat waarschijnlijk omdat de wifi-voorkeuren bijgewerkt moeten worden. Waarom dat in sommige gevallen handmatig moet is niet bekend, maar het is in ieder geval fijn dat er een oplossing is.

Oplossing

Wie al een tijdje met OS X (nu dus macOS) werkt, weet dat je de voorkeuren van ieder willekeurig programma heel eenvoudig kunt bijwerken, namelijk door ze volledig te verwijderen. Wanneer je het programma dat geen voorkeuren meer heeft vervolgens opstart, zal macOS nieuwe voorkeuren wegschrijven, oftewel, het voorkeurbestand is dan bijgewerkt. Dat is dan ook precies wat we nu gaan doen.

WiFi-voorkeuren verwijderen

Om de wifi-voorkeuren te verwijderen klik je op een lege plek op je Bureaublad (om Finder te activeren) en druk je op de toetsencombinatie Cmd+Shift+G. Dit opent het venster Ga naar map, waarin je het volgende adres opgeeft:

/Bibliotheek/Preferences/SystemConfiguration

Wanneer je nu op Ga klikt kom je in een Finder-scherm terecht in de juiste map. Daar vind je (onder andere) de bestanden:

com.apple.airport.preferences.plist

com.apple.network.identification.plist

com.apple.wifi.message-tracer.plist

NetworkInterfaces.plist

preferences.plist

Verwijder deze bestanden (geen zorgen je maakt echt niets kapot).

Zodra je dit hebt gedaan herstart je je Mac, én je modem / router, waarna je draadloze verbinding waarschijnlijk een flink stuk sneller zal zijn.

1 Reactie(s) op: Zo fix je trage wifi in macOS Sierra

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 november 2019 19:13 Julia16
    Weet iemand hoe ik dit in os catalina moet doen? Deze bestandsnamen kan ik helaas niet vinden en ik kom helemaal niet meer op internet
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.