Waarom is Safari grijs op mijn iPhone?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 01 februari 2019 14:53

Aan de slag met Safari 12
How To

Soms lijken er dingen te gebeuren op je iPhone die je niet zelf veroorzaakt is. In de meeste gevallen heb je dat echter wel, maar zonder er zelf van op de hoogte te zijn. Zo zou het zomaar ineens kunnen zijn dat de interface van Safari grijs is op je iPhone, in plaats van het traditionele wit. Heeft Apple dan zomaar Dark Mode ingeschakeld? Nee, het antwoord is veel eenvoudiger.

Op het moment van schrijven heeft iOS 12 nog geen Dark Mode, maar is er wel een manier om de kleuren om te draaien op je iPhone. Je doet dit door te navigeren naar Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid en vervolgens te drukken op Aangepaste weergave. Je kunt hier de kleuren inverteren, zodat wat licht is, donker wordt en andersom. Hoewel dit effect lijkt op wat je te zien krijgt als iOS ineens een grijze interface is, achten we de kans klein dat je deze optie per ongeluk hebt ingeschakeld, immers, zoals je hebt gezien is het nogal ver weggestopt in de instellingen.

Privémodus

Wat er zeer waarschijnlijk aan de hand is, is dat Safari grijs is op je iPhone om aan te geven dat je de privémodus hebt ingeschakeld (en dit kan wél prima per ongeluk). Dat is overigens helemaal geen slechte zet, browsen in privémodus betekent dat niet alle sites zomaar uw internetgedrag kunnen volgen en dat is in deze tijd van voortdurend datalekken geen overbodige luxe. Om duidelijk aan te geven dat je je in de privémodus bevindt, heeft Apple dus besloten om Safari in deze modus een grijze interface te geven. Het kan natuurlijk zo zijn dat je, nu je de oorzaak weet van de andere kleurstelling, het eigenlijk wel prima vindt zo. Wil je echter toch terug naar de witte interface, druk dan op het pictogram met de tabbladen, en vervolgens linksonder op Privé. Je zult zien dat de interface zich onmiddellijk weer aanpast naar de oude vertrouwde kleur.

0 Reactie(s) op: Waarom is Safari grijs op mijn iPhone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.