Visueel brainstormen doe je met MindNode 5

Door: Evi Maquoi | 10 juni 2019 13:30

led verlichting
How To

Wat doe jij met goede ideeën? Hopelijk parkeer je ze niet zomaar ergens? Als je af en toe bewust op zoek gaat naar ideeën aan de hand van brainstormsessies is een goede mindmapping-app een must. MindNode 5, bijvoorbeeld. Die is visueel aantrekkelijk en erg gebruiksvriendelijk.

App installeren

MindNode is uitsluitend beschikbaar voor iOS. Open de App Store en zet de app op je apparaat. Je kunt de app gratis downloaden en de eerste twee weken volledig gratis gebruiken. Ben je daarna overtuigd van de mogelijkheden, dan kun je de app via een in-app-aankoop van 15 dollar (ca. 13,15 euro) aanschaffen. Wanneer je MindNode 5 voor het eerst opent, krijg je eerst een korte tutorial voorgeschoteld. Het is zelfs mogelijk om je te registreren voor een uitgebreidere Engelstalige cursus. De app bestaat ook als programma voor macOS, die versie kost 40 dollar (ca. 35 euro).

Aan de slag

Het is heel eenvoudig om ideeën aan je hoofdonderwerp toe te voegen.

Om je brainstormsessies of ideeën in kaart te brengen, begin je met een zogenoemd hoofdonderwerp. Je dubbeltikt hiervoor op het witte vlak centraal in het scherm. Vervolgens typ je het onderwerp. Dat komt in een zogenoemde hoofdknoop te staan. Met de knop met het plusteken kun je er een uitloper aan toevoegen. Onderaan in de balk vind je nog een heleboel extra knoppen. Vooral die uiterst links en uiterst rechts zul je vaak gebruiken: daarmee kun je immers extra ideeën toevoegen, op hetzelfde niveau of onderliggend. Experimenteer er gerust even op los.

Extra mogelijkheden

Om een nieuwe hoofdknoop toe te voegen, tik je simpelweg op een lege plek. Met de knoppen onderaan in de balk voeg je eenvoudig stickers of foto’s toe. Zie je de knop met de verfborstel? Daarmee kun je ook de vormgeving van een knoop of tak veranderen. Als je een erg uitgebreide mindmap hebt gemaakt, is de knop uiterst links in beeld ook handig. Met de onderste van de drie knoppen krijg je namelijk in één oogopslag een overzicht.

0 Reactie(s) op: Visueel brainstormen doe je met MindNode 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.