Snel al je foto’s van je iPhone verwijderen

Door: Redactie MacWorld | 17 augustus 2016 10:45

How To

De iPhone maakt zeer mooie foto’s, de kans is dan ook groot dat je er flink wat op je smartphone hebt staan. Maar hoe verwijder je die eigenlijk in één keer?

Officieel is het heel eenvoudig om alle foto’s te verwijderen, zolang je maar door de hoepeltjes van Apple springt. Oftewel: maak gebruik van de Foto’s-app en je foto’s (kunnen) worden verwijderd zodra je alles hebt gedownload naar je computer. Maar wat als je die methode niet gebruikt omdat je bijvoorbeeld je foto’s op een pc downloadt? Dan is er een methode die twee vliegen in één klap slaat: iCloud-fotobibliotheek. Lees ook:7 handige Foto's-functies die je nog niet kent.

iCloud-fotobibliotheek inschakelen

Wanneer je iCloud-fotobibliotheek inschakelt (via Instellingen / iCloud / Foto's), worden al je foto’s en video’s opgeslagen in iCloud, en wordt er slechts een lage resolutieversie bewaard op je iPhone of iPad. Handig, want dit bespaart je ruimte. Nadeel is natuurlijk wel dat je maar 5 GB opslagcapaciteit krijgt in iCloud, en die zit natuurlijk zo vol. In dit geval geeft dat niet, want we willen juist de foto’s van ons toestel (en uit iCloud) verwijderen, omdat we ze ergens anders veilig hebben staan (bijvoorbeeld op een NAS).

Schakel iCloud-fotobibliotheek in om al je foto's naar iCloud te uploaden.

Alle foto's van je iPhone verwijderen

Om al je foto’s in één klap van je iPhone te verwijderen, surf je op je pc of Mac naar www.icloud.com, vraag je je een paar seconden af waarom Apple het ontwerp van die site al jaren niet heeft aangepast, en log je in met je Apple ID. Vervolgens klik je op Foto’s en daarna op Selecteer foto’s rechtsboven. Klik nu op de eerste foto, houd de Shift-toets ingedrukt en scrol naar de laatste foto. Klik op deze foto en druk vervolgens op de Delete-toets. Je krijgt nog een waarschuwing, zodra je die bevestigt zijn ál je foto’s verdwenen uit iCloud en ook van je iPhone of iPad.

Je kunt je foto's nu in één klap verwijderen.

Extra tip: wanneer je iCloud voor Windows installeert, kun je de foto’s vanaf iCloud ook direct downloaden naar je pc en op je NAS zetten, zonder je iPhone aan je pc te verbinden.

1 Reactie(s) op: Snel al je foto’s van je iPhone verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 september 2016 09:11 pietpont
    Dit artikel noemt kort opslag op je Nas als "veilige opslag", hier voor zaken als foto's, die je mogelijk tientallen jaren wilt bewaren. Opslag in de cloud bij goede diensten-leveranciers zijn vele malen veiliger (ze maken automatisch back-ups) en goedkoper dan het regelmatig vervangen van je Nas-hardware (moet om de 3 jaar en echt voordat ze kapot zijn). Ikzelf gebruik daar zowel Google Drive en Apple's iCloud Drive voor.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.