Razendsnel vergrootglas in iOS

Door: Ronald Smit | 28 januari 2020 17:03

Met iOS heb je altijd een vergrootglas op zak
How To

Soms komt een vergrootglas best van pas. En niet alleen als je ouder bent of slecht zicht hebt! Neem bijvoorbeeld alleen al de minuscule onderdeeltjes (en bijbehorende opschriften) op een printplaat. Altijd handig als je dat snel wat beter leesbaar kunt maken. Kan in iOS dankzij een digitaal vergrootglas.

De iPad en iPhone beschikken over een uitstekende camera. En daar kun je natuurlijk veel meer mee doen dan alleen fotootjes of video’s schieten. Start de app Instellingen en tik op Toegankelijkheid. Tik vervolgens op Vergrootglas (onder) ZIEN. Schakel dan de optie Vergrootglas en Belichting automatisch aanpassen in. Voortaan start je het digitale vergrootglas door drie keer op de Home-knop te drukken. Heeft jouw iPhone of iPad geen Home-knop meer, dan druk je drie keer op de bovenste knop van je toestel, ofwel de aan/uit-knop.

Beeld vastzetten

In de vergrootglas-app zie je een schuifregelaar. Door deze naar boven te schuiven stel je de vergrotingsfactor in. De eerste stappen blijft het beeld scherp; hoogstwaarschijnlijk omdat simpelweg een uitsnede uit de beeldsensor gemaakt wordt en er dus geen nieuwe pixels berekend hoeven te worden. Wel zie je dat daardoor de ruis wat toeneemt, dus een goede belichting van het te vergroten object is handig. Eventueel kun je gebruik maken van de LED-lamp in je i-apparaat. Om deze in te schakelen tik je op het bliksem-symbooltje. De ‘sluiterknop’ werkt anders dan in de camera-app. In plaats van dat je er een foto mee maakt, wordt het beeld stilgezet. Vervolgens kun je ook weer in- en uitzoomen op dat stilgezette beeld! En mocht je dan ineens toch iets bijzonders in beeld hebben dat je vast wilt leggen, dan kan je een screenshot maken. Bij een iPad of iPhone met Home-knop druk je daarvoor tegelijk op de Home en aan/uit-knop. Bij een Home-knop-loos i-apparaat druk je gelijktijdig op de aan/uit-knop en de volume omhoog-knop. Om de vergrootglas-app te sluiten veeg je ‘m omhoog.

Met iOS heb je altijd een vergrootglas op zak
Een digitaal vergrootglas komt altijd wel een keer van pas!

0 Reactie(s) op: Razendsnel vergrootglas in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.