Ongemerkt spieken in WhatsApp-berichten

Door: Martin Gijzemijter | 10 januari 2017 13:04

How To

De mogelijkheid om te kunnen zien of een bericht is gelezen of niet op WhatsApp is natuurlijk superhandig. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je deze functie niet volledig uit wilt schakelen. Maar soms is er een moment dat je heel even niet wilt dat iemand kan zien dat je een bericht hebt gelezen. Gelukkig is er een manier om te spieken in WhatsApp.

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je even in het midden wilt laten of je een bericht hebt gelezen of niet. Bijvoorbeeld omdat er direct een antwoord van je wordt verwacht en je hebt dat nog niet klaar. Of je wilt niet op iemand reageren omdat je al in bed ligt, maar bent wel heel benieuwd wat er gezegd is. In dat geval is spieken heel erg prettig. Het goede nieuws is: dat kan, het slechte nieuws is, je hebt er wel een iPhone 6s (Plus) of iPhone 7 (Plus) voor nodig.

Spieken in WhatsApp

De truc is dat je 3D Touch kunt gebruiken om een bericht te bekijken zonder dat je het daadwerkelijk opent. Om dit te doen open je WhatsApp en blader je naar de conversatie waaruit je een bericht wilt lezen. Vervolgens druk je met enige kracht op het bericht. Let op: druk niet te hard, want dan open je het bericht in volledig scherm en dan ben je ‘betrapt’. Laat ook je vinger niet te snel los, want dan registreert je iPhone gewoon een ‘tap’ en ben je net zo hart betrapt.

WhatsApp Preview

Leg je vinger op het scherm en druk voorzichtig een tikje harder totdat je een voorbeeldweergave ziet van de recente berichten uit de conversatie. Nu kun je eenvoudig lezen wat er gezegd is, zonder dat er iemand kan zien dat je het bericht gelezen hebt. Natuurlijk: volledig uitschakelen van de ontvangstbevestiging is makkelijker, maar deze optie is ideaal als je maar af en toe je sporen wilt maskeren.

0 Reactie(s) op: Ongemerkt spieken in WhatsApp-berichten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.