Pushmeldingen in Safari 9 - Zo ga je ermee om

Door: chwhynny-overbeeke | 12 januari 2016 19:30

How To

Websites hebben al een tijdje de mogelijkheid om notificaties naar je Mac te sturen via de Safari Push Notifications dienst, zelfs wanneer Safari niet open staat. Hier leggen we uit hoe je dergelijke meldingen om kunt beheren.

Vanaf OS X Mavericks kunnen websites, mits je daar toestemming voor hebt gegeven via een pop-up venster, notificaties naar je desktop sturen. Dergelijke meldingen kunnen handig zijn (denk bijvoorbeeld een notificatie dat je op eBay overboden bent), maar het kan al snel uit de hand gaan lopen als je alles zomaar toestaat. Daarom bespreken we hier hoe je deze meldingen kunt beheren in Safari 9. Lees ook: Sneltoetsen voor tabbladen en bladwijzers aanpassen in Safari 9.

Ga in Safari naar Voorkeuren > Meldingen. Hier kun je zien welke websites toestemming hebben gevraagd om meldingen naar je Berichtencentrum te sturen. Met de radioknoppen naast de naam van een website kun je aangeven of je voor deze site het versturen van meldingen wilt toestaan of niet, of je kunt de site uit de lijst verwijderen. Kies je dat laatste, dan wordt er de volgende keer dat je de website bezoekt opnieuw om toestemming gevraagd.

Helemaal onderaan staat de optie Sta toe dat websites toestemming vragen voor het versturen van pushmeldingen. Als je het vinkje ernaast weghaalt, zullen websites zelfs eens meer om permissie vragen, en überhaupt geen meldingen proberen te versturen. Dit is handig als je helemaal geen gebruik wilt maken van dergelijke meldingen.

Hoe wil je meldingen ontvangen?

Als je op de knop Berichtenvoorkeuren klikt, kom je terecht bij de voorkeuren voor het Berichtencentrum. Selecteer in het paneel aan de linkerkant Safari. Vervolgens kun je kiezen op welke manier je meldingen wilt ontvangen, of ze op het vergrendelscherm moeten worden weergegeven, of er een geluidje moet worden afgespeeld, enzovoorts.

0 Reactie(s) op: Pushmeldingen in Safari 9 - Zo ga je ermee om

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.