Muisaanwijzer kwijt in OS X? Zo vind je hem terug

Door: Martin Gijzemijter | 19 juli 2016 07:20

How To

Het is bizar, maar soms gebeurt het. Je kijkt naar het scherm maar ziet je muisaanwijzer niet meer. Terwijl hij er toch echt gewoon staat, hij valt gewoon buiten je blikveld. In OS X El Capitan is daar een mooie oplossing voor.

De oplossing van Apple is even eenvoudig als briljant: wanneer je heel snel met de muis heen en weer beweegt, dan zal de muisaanwijzer gigantische proporties aannemen, zodat je hem absoluut niet kunt missen. Zodra je stopt met bewegen zal de muisaanwijzer z'n oorspronkelijke vorm weer aannemen, zodat je er gewoon verder mee kunt werken. Lees ook: Wis de cache van je iPhone met dit verborgen trucje.

Deze functie staat automatisch aan in OS X. Mocht je de muis heel snel bewegen maar er gebeurt niets, controleer dan of de functie misschien (om wat voor reden dan ook) is uitgeschakeld door (zodra je de muisaanwijzer hebt teruggevonden, ahem), te klikken op Systeemvoorkeuren, Toegankelijkheid en vervolgens op het tabblad Beeldscherm. In het menu dat verschijnt zie je de optie Bepaal waar de muisaanwijzer zich bevindt door ermee te schudden. Zorg dat het hokje bij deze optie is aangevinkt.

De functie voor het laten groeien van je muisaanwijzer staat automatisch aan.

Werkt de functie nog niet?

Mocht het vinkje echt aanstaan maar groeit de muisaanwijzer nog steeds niet bij het snel bewegen van de muis, controleer dan even of je het programma MagicPrefs hebt geïnstalleerd. Dit is een programma waarmee je je Magic Mouse en trackpad tot in detail kunt configureren, maar het conflicteert dus met de muisaanwijzerfunctie in El Capitan.

0 Reactie(s) op: Muisaanwijzer kwijt in OS X? Zo vind je hem terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.