Zo kun je iTunes content op je Apple TV afspelen

Door: chwhynny-overbeeke | 21 september 2015 12:45

How To

Er zijn ontzettend veel streamingdiensten waarmee je films en TV-programma's op je Apple TV kunt bekijken. Maar wat moet je doen als je content die in je iTunes bibliotheek staat op je Apple TV wilt afspelen?

Thuisdeling is een functie waarmee je materiaal in je iTunes bibliotheek op je computer kunt streamen naar maximaal vijf andere computers en iOS apparaten waaronder Apple TV's op je thuisnetwerk. Hiermee kun je dus video's en muzieknummers die in je iTunes bibliotheek staan via je Apple TV bekijken en beluisteren. Lees ook: Apple onthult nieuwe Apple TV met focus op gaming.

Zorg dat je voor Thuisdeling overal dezelde Apple ID gebruikt.

Ga als je de functie in wilt schakelen op je computer naar iTunes en log in met je Apple ID en wachtwoord. Zorg dat je voor Thuisdeling op elk apparaat in het netwerk dezelfde Apple ID gebruikt. Ga vervolgens naar Archief > Thuisdeling en schakel de functie in. Als je ook foto's op je Apple TV wilt kunnen bekijken, moet je in Archief > Thuisdeling de optie Kies foto's om te delen met Apple TV kiezen.

Ga als je de functie in wilt schakelen op je Apple TV naar Instellingen > Computers gaan en Schakel thuisdeling in selecteren. Voer de Apple ID in die je voor thuisdeling gebruikt.

Thuisdeling configureren op je Apple TV.

Om op de computer te zien welke bibliotheken er gedeeld worden, moet je in iTunes op het huisje met een muzieknoot erin klikken. iTunes materiaal kan gedeeld worden door het van de iTunes bibliotheek op de ene computer naar de iTunes bibliotheek van de andere te slepen.

Om op je Apple TV te zien welke bibliotheken er gedeeld worden, moet je vanaf het hoofdmenu Computers selecteren en een bibliotheek kiezen.

Thuisdeling werkt alleen als alle computers die mee moeten doen aan de streamingsessie gemachtigd zijn, aan staan en niet in de sluimerstand staan. Bovendien moet iTunes op al deze computers open staan.

Als je een Mac met een Apple TV gebruikt, kun je je Apple TV zo instellen dat je Mac automatisch uit de sluimerstand wordt gehaald wanneer je Thuisdeling gebruikt. Ga op je Mac naar Systeemvoorkeuren > Energiestand en selecteer Schakel sluimerstand uit voor Wi-Fi-netwerktoegang.

0 Reactie(s) op: Zo kun je iTunes content op je Apple TV afspelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.