Instagram-posts archiveren in plaats van verwijderen

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 30 november 2017 10:00

How To

Er zijn van die momenten waarop je maar beter niet actief kunt zijn op Instagram. Wanneer je stomdronken bent in het weekend is daar een goed voorbeeld van. Negeer je dat welgemeende advies, dan zou het zomaar kunnen dat je een foto op het sociale netwerk slingert die niet zo heel goed is voor je reputatie. Voorheen kon je die foto’s alleen wissen, maar sinds kort kun je Instagram-posts archiveren.

Sommige foto’s kunnen echt maar beter direct verwijderd worden van het sociale netwerk, andere foto’s zijn leuk om te bewaren, maar qua timing niet zo handig om nu online te plaatsen. In dat geval kun je ze dus heel eenvoudig bewaren voor later.

Instagram-posts archiveren

Wanneer je posts op Instagram archiveert, dan worden deze toegevoegd aan je persoonlijk archiefpagina. Wanneer je deze pagina oproept (dat doe je door rechtsonder op je profiel te drukken en vervolgens rechtsboven op het klokje met de pijl eromheen) dan zie je alle posts die je gearchiveerd hebt, waarbij het belangrijk is om te weten dat alleen jij, als eigenaar van dit account, deze posts kunt zien. Om een post te archiveren druk je rechtsonder op je profiel en vervolgens op de foto die je graag zo snel mogelijk van het sociale netwerk af wilt hebben.

Druk nu rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes en daarna op de optie Archiveren bovenin. De foto is nu onmiddellijk onzichtbaar geworden voor al je Instagram-contacten. Een gearchiveerde post kun je overigens ook heel eenvoudig weer zichtbaar maken op je profiel. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is op de foto drukken in je archiefpagina en vervolgens op het pictogram met de drie puntjes drukken. Ditmaal kies je voor In profiel weergeven. De foto is daarna direct weer zichtbaar (inclusief eventuele oorspronkelijke reacties).

Instagram-posts archiveren

0 Reactie(s) op: Instagram-posts archiveren in plaats van verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.