Hoe werkt Beeld in Beeld voor YouTube in Safari?

Door: Martin Gijzemijter | 11 januari 2017 07:18

How To

Eén van de functies in macOS Sierra waar wij erg enthousiast over zijn, is de mogelijkheid om video’s Beeld in Beeld te bekijken. De naam voor die functie dekt niet helemaal de lading. Het houdt simpelweg in dat je de video’s uit YouTube kunt slepen zodat je ondertussen andere dingen kunt doen.

Beeld in Beeld, of Picture in Picture, is een functie die ooit heel populair was onder mensen die niet konden kiezen voor één televisieprogramma. Je kon dan full screen een programma kijken, en dan in een klein venster een ander programma op een andere zender.

Op televisie vonden we die functie vrij zinloos, maar in Safari is hij heel prettig. Want wanneer je een video kunt loskoppelen van de site, kun je hem buiten de browser slepen, waardoor je ondertussen andere dingen kunt doen. Dit werkt overigens ook in steeds meer andere sites dan YouTube (maar nog zeker niet op allemaal).

Safari Beeld in Beeld

Beeld in Beeld inschakelen.

Het inschakelen van Beeld in Beeld is heel eenvoudig, maar het zit wel behoorlijk verstopt. Het enige dat je hoeft te doen is, in Safari in Sierra te surfen naar een YouTube-video die je graag Beeld in Beeld zou willen bekijken. Vervolgens rechtsklik je op de video, en daarna rechtsklik je nog een keer. Er verschijnt dan een extra uitklapmenu met daarin de optie Start beeld in beeld. Klik hierop en de video zal uit de site gelicht worden. Let op: ook al licht je de video buiten het frame van je browser, de pagina moet wel open blijven. Zodra je deze sluit, sluit de video ook.

0 Reactie(s) op: Hoe werkt Beeld in Beeld voor YouTube in Safari?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.