Hoe verwijder je Flash van je Mac?

Ooit was Flash een zegen voor het internet. De technologie zorgde er aanvankelijk voor dat animaties soepel getoond konden worden (omdat ze weinig bandbreedte vereisten) en werd daarna breed ingezet voor allerlei interactieve toepassingen, van games tot applicaties. Dat interactieve karakter van Flash bleek echter niet alleen maar handig. En dus is simpelweg Flash verwijderen een goed idee.

Steeds vaker werden er lekken aangetroffen in Flash, wat ertoe leidde dat de steun voor de technologie langzaam maar zeker afnam. Inmiddels is er nog maar weinig animo voor Flash en is het gebruik van de software eerder riskant dan handig. Gelukkig kun je de software verwijderen, al heb je daar wel hulp voor nodig van Adobe.

Besturingssysteem bepalen

Voordat je Flash kunt verwijderen met behulp van de tool van Adobe, zul je eerst moeten vaststellen welke versie van macOS je hebt. Je kunt dat eenovudig doen door te klikken op het appeltje linksboven en vervolgens op de optie Over deze Mac. Er verschijnt dan een popup met daarin de naam van het besturingssysteem en het versienummer.

Media has no description

© PXimport

Flash verwijderen

Wanneer je weet welk besturingssysteem je hebt, ga je naar de ondersteuningspagina van Adobe en download je de versie van de uninstaller die aansluit bij jouw besturingssysteem. Wanneer je het programma start, kun je klikken op Verwijderen om het verwijderproces te starten. Zorg ervoor dat je al je browsers gesloten hebt voordat je dit doet. Is het proces gereed, dan dien je tot slot in Finder nog de volgende mappen te verwijderen:

<thuismap>/Library/Preferences/Macromedia/Flash\ Player

<thuismap>/Library/Caches/Adobe/Flash\ Player

Flash is nu volledig verwijderd van je systeem.

Flash verwijderen

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten