Hoe leeg je je cache in iOS?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 22 juni 2017 11:06

How To

Je iPhone en iPad zijn een stuk gebruiksvriendelijker dan je computer, maar toch zijn er in de basis zaken precies hetzelfde. Ze worden bijvoorbeeld ook traag als ze volslibben met onnodige bestanden. Die bestanden kun je wissen. Je cache legen in iOS doe je zo!

Net als op je computer, loopt de cache in Safari in iOS redelijk snel vol en dat kan op termijn de snelheid van het apparaat behoorlijk beïnvloeden. Ook verzamelen apps soms data die hetzelfde effect hebben op de snelheid van je iPhone/iPad. Gelukkig is daar vrij eenvoudig iets aan te doen.

Cache Safari wissen in iOS

Om de cache in Safari leeg te gooien, open je Instellingen en scrol naar beneden tot je de optie Safari ziet. Scrol nu wederom naar beneden tot je de optie Wis geschiedenis en websitedata vindt. Druk op deze optie en druk vervolgens op Wis geschiedenis en data. De cache van je browser is nu leeggegooid.

Cache wissen

Appgegevens wissen

Zoals gezegd verzamelen apps soms behoorlijk wat gegevens, maar ook die gegevens kun je vrij eenvoudig wissen al is het wel een beetje omslachtig. Open wederom Instellingen en navigeer naar Algemeen / Beheer opslagruimte. Wacht even tot het apparaat klaar is met scannen en druk vervolgens op Beheer opslag. Bekijk welke app veel opslagruimte vraagt bij het onderdeel Documenten en gegevens. Als je zo’n app vindt, druk dan onderin op Verwijder app. De app zal nu worden verwijderd, inclusief alle verzamelde gegevens. Wanneer je de app nu opnieuw downloadt uit de App Store, zal het puur de app zijn, zonder alle ruimtevretende gegevens (dit zul je dus eens in de zoveel tijd moeten doen voor dit soort apps.

0 Reactie(s) op: Hoe leeg je je cache in iOS?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.